Datum objave: 12. Travanj 2019

Šesti LP Day u Šibeniku okupit će zavidan broj izlagača iz cijele Županije

Šesti LP Day u Šibeniku okupit će zavidan broj izlagača iz cijele Županije
Diana Ferić
Diana Ferić

Šestu godinu zaredom Šibenik se pridružuje obilježavanju Svjetskog dana prodavaonice ploča (Record store day). I ove godine, Kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut organiziraju Long play day – sajam ploča i stripova koji će biti održan sutra (subota, 13. travnja) ispred Azimuta od 11 do 14 sati.

 

Šesti LP Day u Šibeniku okupit će zavidan broj izlagača iz cijele županije, a za istaknuti je da će se organizatorima pridružiti Branko Polegubić – Pole, vlasnik jedinog music shopa u Krešimirovog grada te Radio Šibenik koji je prošle godine proslavio 50 godina postojanja, a sutra će izložiti tek dijelić zavidne kolekcije vinila.
Na štandovima manifestacija koje je šibenska inačica Record store dayja bit će predstavljen i label PDV – Prepuna doza vinila, osnivača Vedrana Menige, Šibenčanina kojeg pamtimo kao člana nekadašnje Nule, a danas kao začetnika glazbenih festivala poput Seasplasha koji će se ove godine po prvi put održati na Martinskoj kod Šibenika.

 

Prilika je ovo da prekopate tavane, obrišete prašinu s vinila i siđete do šibenske rive gdje ćete uživati u jednom od najtiših najpopularnijih tonova – pucketanju ploča u kombinaciji s gramofonskim pločama. Bit će i stripova za ljubitelje lijepe pisane riječi na drugačiji način koji je od brojnih ljubitelja učinio kolekcionare.
Ne propustite priliku podebljati svoje kolekcije ploča i stripova jer ovako nešto događa se samo jednom godišnje!


 

Iz kategorije: Volim Šibenik