Datum objave: 07. Ožujak 2019

Zoran Predin večeras u Lisinskom predstavlja album "Zoran pjeva Arsena", a ne znamo tko je veća zvijezda

Diana Ferić
Diana Ferić

Godinu u kojoj slavi 40 godina uspješne karijere Zoran Predin započeo je snimanjem novog albuma "Zoran pjeva Arsena", a večeras, 7. ožuijka će ga promovirati na koncertu u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski" jer tvrdi da je Zagreb nukleus njegove karijere.


"Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova čak i najveći neprijatelji priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost. Najvećim komplimentom pak osobno smatra to što su ga proglasili novovalovnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s našim vrhunskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao. Upravo zato, nakon velikog uspjeha albuma 'Matija svira Arsena', rodila se ideja za album 'Zoran pjeva Arsena", koji se upravo završava u studiju Croatia Recordsa", ističe se u najavi velike obljetnice Zorana Predina,
Izabrao 12 Arsenovih pjesama, kako je objavio portal Glas  Istre.

 

Predin je za novi album kao Arsenov bliski prijatelj, kolega i srodna poetska duša, izabrao 12 Arsenovih pjesama iz njegovog bogatog opusa. Uz osnovnu ideju, da Arsenove pjesme snime u gypsy swing aranžmanima u izvedbi Damira Kukuruzovića i njegovog banda Django Group, u izbor su ušli najveći hitovi, "Kuća pored mora", "Moderato Cantabile", "Pamtim samo sretne dane", kao i neke malo manje poznate pjesme, "Ni ti, ni ja", "Imenom sam tvojim zvao", "Zagreb i ja se volimo tajno".

 

- U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina pjesme dobivaju potpuno nove boje i zrače dosad skrivenu poetsku energiju, koja krasi samo stvarno vrhunske pjesme. Na albumu će gostovati i naš slavni pijanist Matija Dedić, koji će svojim jedinstvenim glazbenim umijećem, pjesmama dodati majstorsku autentičnost prve kategorije, ističe se u najavi.

 

- Poslije velikog uspjeha albuma Matija svira Arsena, postavilo se pitanje, kome će pripasti čast pjevati Arsena. Matiji se dopala ideja da izbor Arsenovih pjesma prearanžiram u gypsy swing maniri. Moja dugogodišnja suradnja sa Damirom Kukuruzovićem omogućila mi je da ostvarim tu ideju na najbolji mogući način. Zapravo snimili smo "nove originale" Arsenovih majstorija, koje će očarati Arsenovu, Damirovu i moju publiku i nedvojbeno osvojiti sve koji vole Leonarda Cohena, Vaja con Dios ili Trio Rosenberg. Album "Zoran pjeva Arsena" već budi ogroman interes u regiji, pa i šire, kazao je Zoran Predin.
Album "Zoran pjeva Arsena" bit će objavljen u nakladi Croatia Recordsa, a riječ je o 40. albumu u Predinovoj karijeri. Ta će velika obljetnica biti proslavljena 7. ožujka gala koncertom naslovljenim "Ljubavnik iz ormara" u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Među gostima i Anja Rupel
Gosti koncerta bit će Matija Dedić, Damir Kukuruzović, vokalni trio Globoke grlice, a kao iznenađenje zagrebačkog koncerta najavljena je Anja Rupel s pjesmama legendarnog Videosexa.

 

- Koncert "Ljubavnik iz ormara" je izbor meni najdražih pjesama moje 40-godišnje glazbene karijere. S Matijom Dedićem ćemo izvesti izbor pjesama našeg zajedničkog programa "Tragovi u sjeti", s Damirom Kukuruzovićem i njegovom Django Group ću, osim naših najboljih zajedničkih pjesama, premijerno predstaviti i pjesme s najnovijeg albuma "Zoran pjeva Arsena", s akustičnim Lačnim Franzom izvesti ću izbor legendarnih pjesama iz osamdesetih do najnovijih iz albuma "Svako dobro" i "Akustična pusa", a u ime stare nostalgije, za nastup sam uspio nagovoriti Anju Rupel, pjevačicu Videosexa, da zajedno zapjevamo par dueta. Iskreno vjerujem da ćemo se svi zajedno, publika i mi, odlično provesti, otkriva Predin.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik