Datum objave: 22. Prosinac 2018

Žena koja ruši predrasude Karmen Herceg modnim perfomansom obilježila 20 godina svog rada

Žena koja ruši predrasude Karmen Herceg modnim perfomansom obilježila 20 godina svog rada
Diana Ferić
Diana Ferić

Posebnim modnim performansom koji je održan sinoć u Muzeju grada Šibenika hrabra žena, šibenska modna dizajnerica Karmen Herceg obilježila je 20 godina svog dizajnerskog rada.

„Iskreno, šokirana sam kad vidim sve ove ljude okupljene ovdje i one koji su sudjelovali u organizaciji. Super je i što su manekenke stale u haljine nakon 20 godina, ili bar one koje nisu prodane već su u mom fundusa“, kazala je uoči početka modne revije.

Jednako kao i njeni modeli oduševljava njezina odlučnost da unatoč tjelesnom hendikepu ostvari svoj san u kojem je maštala još kao srednjoškolka kada je uzela iglu u ruke. Zbog toga njezin uspjeh dvostruko vrijedi, a do njega ju je dovelo to što je rušila barijere i predrasude i to ne sama nego uz veliku potporu svoje obitelji.
Prisjeća se kako su njezinom ocu savjetovali da je upiše u specijalnu školu za što on nije htio ni čuti. Kasnije su joj savjetovali da, zbog tjelesnih nedostataka upiše ekonomiju ili pravo, ali ona je slijedila svoj san u diplomirala na Fakultetu za modni dizajn.


Karmen Herceg zaslužna je za odore šibenske Gradske straže, kravate za zaposlenike tvrđava Barone i sv. Mihovil, a sašila je veliki Draženov dres koji se izlaže na zgradi gradske uprave za obljetnicu rođenja Dražena Petrovića. Njezine srednjovjekovne modele sinoć su nosile osobe iz šibenskog javnog života Dino Karađole, Paško Rakić, Ornela Šupe, Marijana Zjačić, Marina Jurković, Željko Krnčević i Toni Brajković, a nove modele manekenke šibenske agencije „Leona“.

Foto:Valerio Baranović( ŠibenikIN)
 

Iz kategorije: Volim Šibenik