Datum objave: 21. Kolovoz 2018

NOVI "VOLIM ŠIBENIK":Doznajte tko su Ivan R. Ivanović, Božo Stošić, Branko Raos i Nebojša Čupin

NOVI "VOLIM ŠIBENIK":Doznajte tko su Ivan R. Ivanović, Božo Stošić, Branko Raos i Nebojša Čupin
Diana Ferić
Diana Ferić

Nepoznato uopće i nepoznato o poznatom, tako bismo najkraće opisali sadržaj novog broja internetskog časopisa „Volim Šibenik“ koji od danas možete listati online i uživati u novoj dozi priča o Šibeniku i Šibenčanima.

Ono što ne možete pročitati i doznati nigdje drugdje naći ćete u novom broju časopisa "Volim Šibenik" i to:

 

 

-Prvu biografiju Ivana Rikarda Ivanovića, graditelja tvornice aluminija u Lozovcu 1937. godine, začetnika hrvatske aluminijske industrije i jedne od najvažnijih ličnosti u povijesti Šibenika. Doznajte tko je bio poduzetnik, industrijalac i doktor prava iz Osijeka, koji je trajno odredio gospodarsku sudbinu Šibenika.

 

-Kako je američki poduzetnik Neb Chupin, rođen u Zagrebu kao Nebojša Čupin, unuk nekadašnjeg pomoćnika direktora šibenske Jadranske banke, Božidara Čupina, porijeklom iz Vodica osvojio Ameriku džemom od smokava i brendom "Dida Boža".

 

-Tko je Božo Stošić Andrijaš, stvarni otac šibenskog dječjeg festivala koji ove godine slavi 60. rođendan? Pročitajte nikada do sada objavljene dokumente kako je nastao i tko je organizirao Festival djeteta (JDF, MDF), manifestaciju bez koje Šibenik ne bi bio to što je, poznat, ugledan, priznat, hvaljen i poštivan u svakom kutku suvremenog svijeta

 

-Muške ljubavne muke s prelijepim Šibenčankama 1911. godine: Za osvojiti Šibenčanku treba imati strpljenje pustinjaka, strategiju generala, upornost magareta i snage za trojicu. Ništa drugo ne pomaže jer Šibenčanke su nenadmašne u izmišljanju svake moguće komplikacije dok se ne predaju u muški zagrljaj, a i tada su vazda budne i slabo romantične.

 

-Prvi šibenski svjetski rekorder Branko Raos koji je 1959. godine na dopisnici 14 x 9 cm napisao je 8103 riječi

 

I još:
-NP "Krka" - Zvuci Krke - glazbene svečanosti u harmoniji s prirodom i njenim zvucima
-Šibenska crna kronika za polak od smijeha
-1888. - 2018. - 130. obljetnica upravljanja Šibenika vlastitim vodoopskrbnim sustavom

Novi broj časopisa Volim Šibenik možete pronaći na linku:https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim_sibenik_no27  ili u njega ući preko portala Šibenik News nakon što kliknete ikonu časopisa s desne gornje strane.

Iz kategorije: Volim Šibenik