Datum objave: 25. Svibanj 2018

Učenici kuharstva TUŠ -a spremali jela s priznatim chefom Vjekom Bašićem

Učenici kuharstva TUŠ -a spremali jela s priznatim chefom Vjekom Bašićem
Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici kuharskog usmjerenja Turističke škole u Šibeniku sigurno neće imati problema, kada završe školovanje, pronaći posao u vrhunskim restoranima s obzirom na našim na koji stječu kulinarska znanja i vještine – ne samo da uče i primjenjuju moderne tehnike nego uče i od vrhunskih chefova.

 

Tako je ovih dana nastavnica kuharstva Biserka Šmit organizirala u praktikumu školske kuhinje prezentaciju modernog načina kuhanja tehnikama molekularne gastronomije, a gost i voditelj prezentacije molekularne gastronomije bio je chef VJEKO BAŠIĆ uspješni vlasnik konobe „ Boba „ u Murteru-prvi hrvatski chef koji je osvojio prestižnu titulu chefa godine Gault&Millau Croatia 2018. Uz njega kuhao je i bivši učenik te PETAR VUNIĆ, perspektivni mladi kuhar koji je kao učenik osvajao nagrade .
Učenici kuhari 2.F razreda kuhali su zajedno s vrsnim kuharom te naučili novi, suvremeni pristup u pripremi i predstavljanju lokalnih, domaćih namirnica. Koristili su tehnike molekularne gastronomije i pripremili četiri izrazito zanimljiva jela: Marinirani inćuni, Rižot sa škampama i vrganjima, Brudet od trlje s čipsom od palente i Janjetinu s bižima.

Zadovoljna je bila i nastavnica Šmit koja se nije libila priznati da je i ona učila od chefa Bašića.

FOTO:TUŠ
 

Iz kategorije: Volim Šibenik