Datum objave: 15. Svibanj 2018

Zaboravljeni projekt "Srebrna strijela":Šibenik je prije 55 godina bio tehnološki div

Zaboravljeni projekt  "Srebrna strijela":Šibenik je prije 55 godina bio tehnološki div
Diana Ferić
Diana Ferić

Zaboravljena "Srebrna strijela", prvi elektromotorni aluminijski vlak na svijetu za pruge normalne širine koji je bio proizveden prije 55 godina bio je stopostotoni domaći proizvod, a u tom je projektu sudjelovao šibenski TLM. Aluminijski vlak "Srebrna strijela" bio je 1963. godine plod domaćeg znanja, tehnologije i inovacija, a nadmašio je sva tadašnja postignuća u primjeni prešanog i valjanog aluminija u gradnji željezničkih vozila u svijetu.

Aluminijski vlak "Srebrna strijela" bio je 1963. godine plod domaćeg znanja, tehnologije i inovacija, a nadmašio je sva tadašnja postignuća u primjeni prešanog i valjanog aluminija u gradnji željezničkih vozila u svijetu.

 

Brzi, udobni elektromotorni aluminijski vlak koji je 1963. godine počeo voziti putnike na relacijama Zagreb - Split i Zagreb - Beograd izazvao je golemu pozornost u svijetu. Više čuđenja, znatiželje i divljenja od njegovog, čak i za današnje pojmove, futurističkog izgleda, izazvali su njegova napredna, do tada u proizvodnji željezničkih vozila neviđena tehnologija i revolucionarna primjena prešanog i valjanog aluminija u njegovoj konstrukciji.

 

 

"Srebrna strijela" bio je golemi projekt koji je svijetu trebao pokazati da je su hrvatski inženjeri i tehničari sposobni izvesti komplicirane konstrukcije koje premašuju tadašnja prosječna dostignuća u svijetu, da je domaća industrija dosegnula stupanj razvitka koji omogućava gradnju modernog motornog vlaka bez uvoza i isključivo vlastitim snagama, da je moguća primjena aluminija u gradnji željezničkih vozila te da je tadašnja država „zemlja aluminija“, u kojoj je Šibenik metropola naprednih tehnologija i aluminijske industrije. Gradnja "Srebrne strijele" započela je 1960. godine, a već je 1962. godine bila predstavljena svjetskoj javnosti na "Zagrebačkom velesajmu". Izazvala je divljenje i oduševljenje. Iduće 1963. godine "Srebrna strijela" je počela redovito prometovati, a ljudi su stajali satima pored pruge samo da bi je vidjeli.
Uskoro su izgrađena još dva takva aluminijska vlaka koja su povezivala Zagreb sa Zadrom, Splitom i Šibenikom.

Više pročitajte u novom broju časopisa Volim Šibenik na:

https://issuu.com/volimsibenik/docs/casopis_volim__ibenik_no26_-_travan


 

Iz kategorije: Volim Šibenik