Datum objave: 03. Svibanj 2018

U Kalelargi otvoren prvi šibenski dućan street fooda s lokalnim namirnicama

U  Kalelargi otvoren prvi šibenski dućan street fooda s lokalnim namirnicama
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska Kalelarga jedna je od glavnih turističkih žila kucavica kroz koju prođe veliki broj turista, ali trgovačka i ostala ponuda u njoj baš nije tomu  prilagođena. Svjetli primjer je dućan šibenskog street food La la Food koji je ovih dana otvorila šibenska poduzetnička obitelj Domdjoni. Izgledom i ponudom pristoji toj atraktivnoj lokaciji u turističkom središtu grada. U njemu se nude pekarski proizvodi, ali i konkretna jela poput burgera, salata, rižota, a sve je, kako priliči street foodu jednostavno i praktično, ne traži serviranja, može se jesti u hodu, kvalitetno je i zanimljiv i nije skupo.
 

 

Dondjoni su poznati šibenski zlatari, a okušali su se prijašnjih nekoliko godina i u ugostiteljstvu. Imali su na Starom pazaru restoran Stari grad za što ih, kako kaže vežu u lijepe i ružne uspomene. „Izvukli smo iz toga pouke jer lokacija nije baš bila povoljna. Nije  bila turistima na ruku, ali još veći problem je bila neizdrživa buka kao i to što se na toj lokaciji, koja je javna površina, uopće ne poštuje javni red i mir- ljudi tu mrtvi – hladni uriniraju, viču, tu se skupljaju oni koji piju na otvorenom. Ukratko, poduzetnici koji tamo posluju su, zbog svega toga, građani drugog reda“, objašnjava Krstijan Domdjoni.

Prije nego što su se upustili u otvaranje Lala ispitali su tržište te navike i ponašanje turista tako da su tomu prilagodili ponudu.

 

„Poznato je da je mnogim turistima zanimljiv doručak tako da nam je tu ponuda raznovrsna s naglaskom na zdravi doručak, a kako odmiče dan u ponudi se nalaze i konkretna, kuhana jela. To je sve takozvani street food, ali baziran na našim, lokalnim proizvodima. Ustanovili smo da su burgeri kod nas slabo zastupljeni tako da im imamo u našoj ponudi, ali napravljene od domaćeg goveđeg mesa, po našoj recepturi. Imamo i program za vegetarijance, ali i autohtona jela jer želimo da sve to ima pečat Šibenika“, ističe.

 

Kristijan Domdjoni bio je aktivno uključen u projekt oživljavanja maloprodajne mreže i uslužnih djelatnosti u povijesnoj jezgri Šibenika čemu očito aktivno pridonosi obogaćivanjem njene ponude.
  

Iz kategorije: Volim Šibenik