Datum objave: 09. Travanj 2018

FOTO Trošna stolarija na Kazalištu ne služi Šibeniku na čast

FOTO Trošna stolarija na Kazalištu ne služi Šibeniku na čast
Diana Ferić
Diana Ferić

Zgrada Hrvatskog kazališta Šibenik trebala bi , kao i ono što se u njoj događa, biti reprezentativna ne samo zbog svoje povijesti i ljepote nego i zbog toga što je nacionalna institucija u kulturi. Na žalost, to baš nije tako.

Dovoljno je vidjeti u kakvom je stanju  stolarija na njoj i lako zaključiti da se ona jednostavno ne održava.

 

Jedna slušateljica Županijskog radio Šibenika nedavno je u eteru upozorila na trošna vrata koja se nalaze prema Ulici Stjepana Radića kroz koja se unosi inventar za predstave. Ne može, kaže, doći sebi, da to tako godinama stoji i da nikome ne smeta.

 

„Da je kojim slučajem to moje ja bih bila kruha gladna, a obnovila bi ta vrata“, zavapila je ta Šibenčanka i čak predložila da se otvori žiro račun na koji bi građani uplaćivali novac za njihov popravak kada već gradska vlast o njoj ne vodi računa.

U lošem stanju su i glavna vrata na Kazalištu i prozori.

 

Nikome ne smeta ni neugledan ulaz u Upravnu zgradu šibenskog kazališta koji je potpuno zapušten i samo što mahovine ne izlazi  na zidovima i stepeništu, ali  ni to što u proteklih desetak godina još nisu promijenili natpis na kojem i dalje stoji Šibensko kazalište, a ne Hrvatsko narodno kazalište Šibenik.

 

Teško da je za te ipak kozmetičke zahvate potrebno puno novca i da je to razlog što se o kazališnoj zgradi ne brine. Treba ipak naglasiti, da je jedino obnvljen Ured ravnateljice  kojise lani uređivao  mjesecima. Ali što to vrijedi kad je sve ostalo zapušteni i gotovo u stanju raspadanja.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik