Datum objave: 07. Ožujak 2018

Večeras se bira nova Šibenska grandeca među 10 nominiranih kandidatkinja

Večeras se bira nova Šibenska grandeca među 10 nominiranih kandidatkinja
Diana Ferić
Diana Ferić

Nova Šibenska grandeca, žena koja je svojim nesebičnim, u prvom redu volonterskim radom, pridonosi napretku lokalne zajednice bit će proglašena večeras na svečanosti koja će biti održana u Muzeju Grada Šibenika s početkom u 18 sati. Povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Grada Šibenika, Muzeja Grada Šibenika, Udruge Volim Šibenik te medija koji su pratili ovu akciju nije imala jednostavan ni lagan zadatak donijeti odluku tko će, drugu godinu za redom ponijeti tu laskavu titulu i posebnu skulpturu „Cvijet iz kamena“ koju je izradila mlada šibenska kiparica Tijana Mihailović.
Podsjećamo na predložene žene:
Pijanistica Gordana Pavić je predložena zbog njezinog doprinosa unaprjeđenju glazbenog života Šibenika, sudjelovanja na brojnim glazbenim manifestacijama te uspješnog rada s mladim glazbenicima.

 

 

Jadranka Fržop, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo Šibensko – kninske županije ušla je u nominaciju zbog toga što svojim radom, izvan profesionalnog dijela posla, značajno pridonosi razvoju otočnog gospodarstva i otočnih proizvod.


 

 

Anđa Jelavić, proslavljena košarkašica i osnivačica košarkaške akademije za djevojčice promovira taj sport među mladima i radi na razvoju ženske košarke.

 

Modna kreatorica Loredana Bahorić svojim modnim brendom „Charlie design“ koji je nastao u Šibeniku promovira kroz promociju svog brenda i 30 – godišnjeg rada Šibenik koji je od osnutka do danas prisutan i u Šibeniku.

 

 

Gimnazijska profesorica povijesti Jasminka Paić volonterski educira srednjoškolce o zavičajnoj povijesti i pokreće brojne projekte, a njezini učenici redovno osvajaju državna priznanja

 

Ivana Kalebić, učiteljica razredne nastave u OŠ Jurja Šižgorića svojim učenicima i radu s njima poklanja sve svoje slobodno vrijeme,a snimili su više filmova o Šibensko – kninskoj županiji i Gradu Šibeniku i nacionalnim parkovima Krka i kornati.

 

Anita Aužina i kao predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinska Šibensko – kninske županije i osobno organizirala je niz humanitarnih akcija za pomoć potrebitima na području Šibensko – kninske županije,a li i šire.

 

Marija Rita Rondo Baranović – šibenska nevista koja u Šibeniku živi više od 30 godina i sve vrijeme radi na unaprjeđenju suradnje između Italije i šibenske regije ujedno je i predsjednica Kluba žena oboljelih od karcinoma dojke šibenske Lige protiv raka i volonterski radi na osvješćivanju žena o toj teškoj bolesti i potrebi prevencije.

 

Dr. sc. Irena Bralić, pedijatrica dovodi u svoj rodni grad sve velike stručne pedijatrijske skupove koje i sama organizira. Na njezinu inicijativu i zahvaljujući njezinom angažmanu prošle godine je višak prihoda od organizacije nacionalnog Tečaja 1. kategorije za pedijatre uplaćen za stipendiranje troje studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi, autorica je četiri knjige i udžbenika od kojih je jedna posvećen Šibeniku.

 

Vinka Karađole Cvita dugogodišnja šibenska obrtnica i floristica svoje je originalne cvjetne aranžmane donirala različitim manifestacijama, danas radi kao nastavnica u Strukovnoj školi u Šibeniku i posebno je angažirana na obrazovanje učenika s posebnim potrebama.

 

Izbor šibenske grandece organizira, drugu godinu za redom, Udruga "Volim Šibenik" u suradnji sa Šibenskim muzejom te portalima ŠibenikIn i Šibenik News, Županijskim radio Šibenikom i Šibenskim listom. Sponzori su ove godine Turistička zajednica Grada Šibenika i Šibensko – kninska županija.
To je drugi put da se bira Šibenska grandeca. Lani je tu titulu ponijela šibenska anesteziologinja Danči Mihovilčević koja volonterski pomaže teškim bolesnicima i radi na unaprjeđenju zdravstvene zaštite.

Ove godine će biti  dodijeljeno i posebno priznanje "Ikona stila" ženi koja se ističe svojim oblačenjem i držanjem.

Projektom "Šibenska grandeca" želi se privući pažnju javnosti na uzorne šibenske žene u različitim djelatnostima koje svojim volonterskim radom unaprjeđuju kvalitetu života svih, a uglavnom su samozatajne i javnost za njihov rad gotovo da i ne zna.

  

Iz kategorije: Volim Šibenik