Datum objave: 06. Ožujak 2018

Sve je spremno za sutrašnji izbor nove Šibenske grandece pa i skulptura za pobjednicu

Sve je spremno za sutrašnji izbor nove Šibenske grandece pa i skulptura za pobjednicu
Diana Ferić
Diana Ferić

Osim službenom priznanja Šibenska grandeca 2018. godine i replike glave Lijepe Jelene sa šibenske katedrale jedna od deset nominiranih žena kojoj sutra, 7. ožujka bude dodijeljena ta titula ponijet će sa sobom i originalnu skulpturu „Cvijet iz kamena“ koju je izradila mlada šibenska kiparica Tijana. Mihailović. Tijanina skulptura koju upravo dovršava u svojoj radionici u Zablaću predstavlja cvijet izrađen od drva stoljetne masline koji izlazi iz kamena koji je također originalan – potječe iz starog maslinika.

 

„Nisam htjela da to priznanje bude u obliku kipića koji bi, recimo, asocira na ženu, već da to nude skulptura s porukom. Žene koje su nominirane i još puno njih koje rade jednako vrijedne stvari kao i one su snažne i posebne kao cvijet koji nikne iz našeg krša, iz kamena“, kazala nam je ta mlada umjetnica.

Šibenčanka Tijana Mihailović ima diplomu magistre primijenjene umjetnosti Riječkog sveučilišta na kojem je završila kiparstvo, ali tom vrstom umjetničkog izražavanja za sada se ne bavi već se pronašla u ručnom radu kojim stare predmete poput kišobrana, suncobrana ili pak stare odjeće pretvara u praktični, nosivi, ali originalni predmet – u ruksak. Vlasnica je simpatičnog brenda Ruk.sak koji uspješno promiče na društvenim mrežama na kojim pronalazi i najviše kupaca s kojima ima posebnu interakciju.

 

Rado se odazvala našem pozivu da izradi skulpturu koju će kao priznanje ponijeti ovogodišnja Šibenska grandeca. Lani je Grandeca dobila djelo u keramici mlade šibenske umjetnice Nine Podrug.

 

Organizatori izbora za Šibensku grandecu kroz taj projekt žele promovirati i mlade šibenske umjetnice i dati im priliku da iskažu svoju kreativnost.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik