Datum objave: 23. Kolovoz 2017

Nestvarna priča:Narcisa i Elidi već 30 godina rade u butiku "Charlie design"

Diana Ferić
Diana Ferić

Proslava 30. godina modnog brenda Charlie design koji je rođen u Šibeniku u sebi sadržava još jednu obljetnicu koja bi, u hrvatskim prilikama, mogla ući u rubriku „Vjerovali ili ne“. Naime, svih tih 30 godina u tom butiku, bez prestanka, rade Narcisa Jakovljević i Elidi Čaleta Atlija. Sve te godine, u kojima je, kako kaže Narcisa, bilo i uspona i padova, one su vjerne svojoj poslodavki, modnoj dizajnerici Loredani Bahorić, a ona njima.

Zvuči nestvarno, gotovo bajkovito da su Narcisa i Elidi u šibenskom butiku Charlie Design počele raditi prvog dana kada je otvoren i da su u njemu ostale sve do danas ne napuštajući ga svih 30 godina čak ni tijekom Domovinskog rata.  Nestvarvno pogotov zbog toga što privatni poslodavci radnike mijenjaju "kao čarape", kada ih ne plaćaju, izrabljuju i kada radnici od  takvih poslova bježe.  One su pratile su „Charlie“ od kako je počeo u skromnom prostru na skalicama ispod bivše Alpe pa preko bivšeg Libušinog butika do sadašnjeg prostora na Dobriću. Njih dvije su postale njegove šibenske čuvarice i promotorice pa i Charliejev svojevrsni zaštitni znak.

-Cure su odlične. Potpuno su lojalne i mislim da bi da one nisu takve da bih butik u Šibeniku već odavno zatvorila, priznaje Loredana.
Njih dvije ističu da su s Loredanom „kliknule“ gotov na prvi pogled, a da ih sada s Loredanom veže iskreno prijateljstvo.

Više u tekstu koji donosimo u prvom broju digitalnog časopisa „Volim Šibenik“
https://issuu.com/volimsibenik/docs/vsibenik-interactive
 

Iz kategorije: Volim Šibenik