Datum objave: 25. Srpanj 2017

Gradsko vijeće:Glavaš zbog Poljane izvrijeđao gradonačelnika, a on najavio sudsku tužbu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog Ugovora kojim Gradsko vijeće odobrava Gradskom parkingu da se zaduži 25 milijuna kuna radi izgradnje podzemne garaže ispod Poljane MOST-ov vijećnik d Ivo Glavaš ozbiljno je za govornicom Gradskog vijeća izvrijeđao gradonačelnika Burića. On mu je na kraju zapljeskao, a kada je izašao za govornicu poručio mu je da se, kada dođe kući, pogleda u ogledalo i razmisli o sebi i što će ostaviti iza sebe. Najavio je da će, zbog osobnih uvreda, protiv Glavaša podići sudsku tužbu.


Glavaš je negodovao zbog toga što su vijećnici dobili samo prijedlog tog ugovora, a ne i financijske pokazatelje na temelju kojim bi se takva odluka o zaduživanju mogla donijeti.

„Mi ne možemo glasati na slijepo. Nemojte srljati kao guske u magli i vjerovati Buriću. Procijenite je li Burić transparentan ili je to čovjek opasnih namjera. Kada stvari krenuo loše one će, kao i inače, jednostavno reći da nije znao. MI u MOST-u smatramo da nas 25 vijećnika ne može preuzeti na sebe odgovornost za donošenje takve odluke koja može, s obzirom na postojeću zaduženost, Grad Šibenik odvesti u stečaj. Predlažemo da se o tomu izjasne građani referendumom.
Burić je uvrijedio kolegu Šupu koji je financijer da ne zna ništa o javnim financijama, a on kao oftalmolog kao zna. kako bi se on osjećao da mu je Šupe rekao da ne zna ništa o oftalmologiji. Burić nam je treba predočiti potrebnu financijsku dokumentaciju i podatke kako bismo mogli donijeti odluku. Ali on to ne zna. On zna samo pričati priče i dizati kredite. Predlažem mu da se povuče i napiše knjigu kao Sanader pod nazivom svi moji milijuni“, kazao je Glavaš obraćajući se u prvom redu vijećnicima HDZ –a kojima je poručio i da se nemaju razloga, kako je kazao, bojati Burića.

Tihomir Paškov, pročelnik ureda za gradsku imovinu je objasnio kako je taj ugovor koji trebaju prihvatiti vijećnici samo tehničke prirode jer je Gradsko vijeće prije donijelo sve potrebne odluke o gradnji garaže i uređenju Poljane.

„Gospodin Glavaš bi, da je pametan, jedno vrijeme sjedio u Gradskom vijeću, učio i šutio. On jadan nema pojma o čemu govori“, kazao je gradonačelnik Burić.
Rasprava je pokazala da je protiv gradnje podzemne garaže na Poljani i vijećnik HSU –a Milorad Mišković jer smatra da je za to vrlo opasno dizati kredit. Joško Šupe iz SDP –a također je protiv gradnje podzemne garaže, a Iris Ukić Kotarac nije protiv. ali joj smeta to što nije napravljena cost benefit analiza što je osnova za bilo kakvu odluku. Hrvoje Zekanović je podržao garažu na Poljani: „Danas govorimo o glavnom gradskog trgu kojeg Šibenik više nema. Ne postoji cijena da grad dobije nešto što treba imati a to je glavni gradski trg. Šibenik konačno mora dobiti svoj glavni gradski trg“, zaključio je.

Gradonačelnik Burić je kazao da bi trebalo dovesti sve poduzetnike u središtu grada pa da oni kažu treba li ili ne podzemna garaža na Poljani, pogotovu kada se uskoro zatvori i parkiralište u Dragi. Istaknuo je kako takve garaže postoji u Kolnu ispod katedrale i u središtu Bruxellesa te da to može i mora napraviti Šibenik koji je pravi europski grad u usponu. „Mi ćemo bez problema napraviti tu garažu i urediti Poljanu po kojoj će Šibenik biti prepoznatljiv. Ne možemo sve gledati kroz dobit. Ovo će biti kolateralna dobit za grad“, istaknuo je.

Iz kategorije: MOK