Datum objave: 19. Srpanj 2017

Miši Kovaču briga za rodnu Dalmaciju u požaru pokvarila rođendansko slavlje

Diana Ferić
Diana Ferić

Klanjam se hrabrim vatrogascima koji moju Dalmaciju brane od požara. Ti momci su istinski heroji naše zemlje - kaže Mišo Kovač. Šibenska legenda u nedjelju je navršila 76 godina, no pjevaču nije bilo do slavlja, piše Jutarnji list.

- Gdje ću slavit’ dok Dalmaciju gutaju vatra i dim? Meni nisu jasni ovi naši političari. Što nisu zatražili pomoć, zar ne vide da ovi momci koji gase vatru doslovno padaju s nogu od umora? Ali su i tako umorni uspjeli pobijediti vatru, a ja samo mogu reći: svaka im čast - govori Mišo, koji o vatrogascima oduvijek ima izrazito visoko mišljenje. Podsjetimo, on je svojedobno, tijekom posjeta Americi, na račun za pomoć obiteljima vatrogasaca poginulih u terorističkom napadu koji se zbio 11. rujna 2001. godine uplatio 1500 dolara.

- Pusti to, nije to važno... Sad, prije svega, treba do kraja ugasiti vatru. U Dalmaciji još puše bura. To nije dobro, jer bura uvijek može dodatno raspiriti vatru - upozorava pjevač koji je prodao više od dvadeset milijuna ploča tijekom svoje karijere i koji je u dobi od 76 godina jedan od rijetkih pjevača na svijetu koji puni dvorane, i to sasvim sam, bez ičije pomoći. Premda je svojedobno rekao kako više neće snimati albume (jer je danas, rekao je, lakše snimiti ploču nego CT mozga), ljubav prema glazbi ipak je prevagnula pa će do kraja godine svoje brojne obožavatelje obradovati novim albumom.

- Za pjesmu ‘Pismo moja’ uskoro ćemo napraviti i videospot, a onda ćemo snimiti i drugu skladbu koja će se također naći na novom albumu koji će sav biti u stilu Sicilije. Na to sam došao jer sam se sjetio da sam kao momak u Šibeniku slušao stare talijanske pjesme, nerijetko i one koje je u originalu izvodio Luciano Tajoli, belkanto pjevač koji je često nastupao na Sanremu, a tijekom života prodao je više od 45.000 ploča. Luciana sam u tom razdoblju volio više od Elvisa Presleya, a Elvis je bio i ostao bog među pjevačima - govori Mišo, koji će za nešto manje od mjesec dana prvi put postati djed.

- Moja Ivana trebala bi roditi 11. kolovoza. Nosi curu koja će se zvati Elena. Veselim li se što ću postati djed? Naravno da se veselim, pa neću valjda plakati - u svom stilu kaže jedan i jedini Mišo.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3