×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/20368
Datum objave: 18. Travanj 2016

Glazbene legende i autorica brojnih pjesama u eteru radija i emisije Volim Šibenik

Glazbene legende i autorica brojnih pjesama u eteru radija i emisije Volim Šibenik
Šibenik News
Šibenik News

'Najbolja profesorica na svitu', 'najlipša profesorica' samo su neki od epiteta kojima Šibenčani krase Senku Dodig, ravnateljicu Turističko - ugostiteljske škole u Šibeniku koju su proteklog vikenda emisiji 'Volim Šibenik' na Županijskom radio Šibeniku mogli pobliže upoznati.

 

I to prvenstveno kao autoricu 'rasnih' hitova.

 

Napisala je više od 60 pjesama. Posebno se istaknula pišući za dance grupu Karma koja je planetarno popularna već skoro 15 godina, a njezine su pjesme zastupljene na više od 100 dance kompilacija, a osim u Europi Karma je popularna i u Japanu.

 

Glazbeni brojevi za koje je Senka napisala stihove vrte se još uvijek i u nekim diskotekama u Las Vegasu. Pisala je za Vinka Cocu, klape Solaris i Cambi te Jelenu Radana, Kostadinku Velkovsku te jednu pjesmu za grupu MI.

 

O poznatoj grupi Berekini koja je nastupila na koncertima i s do 70 000 posjetitelja u emisiji su govorili njezini članovi Darko Ježina, jedan od osnivača i legendarni bubnjar Nikica Šprljan.


Emisija 'Volim Šibenik' pokrenuta je kao potpora referendumu za izbor najlipše šibenske pisme svih vrimena i 99 za srce i dušu.

Iz kategorije: Volim Šibenik