Datum objave: 16. Travanj 2016

FOTO Šibenske Šuštine morale "uvesti" muškarce iz Kaštela

Diana Ferić
Diana Ferić

Članice šibenske udruge Šuštine koje njeguju šibenski folklor dosada su tradicionalne plesove plesale samo jedna s drugom, žena sa ženom, ali s uvidjele da im treba „muška ruka“. Njihov voditelj Tonči Tadin iz Kaštela ugodno ih je iznenadio u petak uvečer jer je na probe doveo članove kaštelanskom KUD –a Ante Zaninović koji također vodi pasu cijelu večer vježbale plesove s kolegama, a ne više jedn s drugom.

Našalile su se da su „uvezle" muške iz Kaštela. „ Ma mi se dobro osjećamo i kada plešemo jedna s drugom, ali ples u paru s muškarcem je ipak nešto drugo“,  priznala je svaka članica  Šuština koje je sinoć zaplesala u naručju kolega iz Kaštela.

„ Ma jasno je da za neke plesove treba biti muško – ženski par. Pokušali smo uspostaviti suradnji sa zborom Mihovil iz Šibenika, li se javilo samo njih dvoje troje pa nam nije preostalo ništa nego „uvesti“ dečke iz Kaštela koji su tu suradnju odmah prihvatili i dobro se zabavili“, rekao nam je Tonči Tadin.
Šuštine su poznate po njegovanju šibenskog Mutavog kola, ali plešu i plesove karakteristične za druge krajeve, pogotovo za priobalje. 

Iz kategorije: Volim Šibenik