Datum objave: 03. Travanj 2016

Proslavljeven prvi rođendan emisije Volim Šibenik, Šibenska balada vodi

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvu godinu emitiranja proslavila je danas emisija Županijskog radio Šibenika i časopisa Volim Šibenik pod istim nazivom „Volim Šibenik“ u kojoj biramo najlipšu šibensku pismu svih vremena i 99 za srce i dušu, a uvjerljivo vodi Šibenska balada.

Gost emisije bio j šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je potvrdio da je šibenska glazbena baština neizostavni dio promocije Šibenika pa se u palači Rossini planira urediti Muzej glazbe u sporta, a angažiran je arhitekt svjetskog glasa Šibenčanin Ante Vrban. Profesor Ivo Livaković iskoristio jje gostovanje gradonačelnika Burića i prvi mu u eteru čestitao 950. rođendan Šibenika, kao što  je javno, prvi čestitao i  900. rođendan Šibenika. 

Tijekom proteklih godinu dana u emisiji Volim Šibenik sudjelovalo je više od 100 gostiju, a slušatelji emisije mogli su čuti više od 1000 šibenskih pjesama i pjesama o Šibeniku.

Emisiji posvećena je istraživanju i čuvanju šibenske glazbene baštine. Želja nam je uz vašu pomoć izabrati najljepše ili Šibenčanima i onima koji vole Šibenik najdraže pjesme,
a cilj prikupiti sve pjesme koje govore o Šibeniku, koje su inspirirane Šibenikom i koje su nikle iz šibenske glazbene tradicije. Kroz pjesmu, glazbu i stihove proničemo u prošlost Šibenika, otkrivamo njegove vrijednosti i njegove ljude.

Sve o tome kako i zašto biramo najljepše šibenske pjesme svih vremena možete pročitati u časopisu Volim Šibenik.
A glasovati možete putem glasačkih listića iz časopisa Volim Šibenik, slanjem SMS-a na mobitel o99 7333 628, e mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom običnim pismom koje se šalje na adresu Ulica kralja Tomislava 6, ulaz Dobrić, Udruga Volim Šibenik
A svake nedjelje, osim ove, od 11 do 13 sati glasovati se može izravno telefonom – pozivom na telefonski broj Radio Šibenik 336 999


Referendum smo raspisali u trenutku kada je došlo vrijeme da šibenska pisma i službeno postane ono što je - najvažniji znak prepoznavanja i zato što je došlo vrijeme da se Šibenčani izjasne koje su im pisme, najdraže, koje su im u srid srca i duše. Sve o tome mogli ste čitati u novini Volim Šibenik, novini koja Šibenik voli javno.

Neposredni povod za raspisivanje referenduma i pokretanje ove emisije bila je, ako s sjećate, proslava 50. rođendana prvog trijumfa šibenske pjesme za srce i dušu. 1965. godine na festivalu Melodije Jadrana 1965. godine kada su sve nagrade osim jedne odnijeli Vice Vukov, Arsen Dedić i Mišo Kovač te uz njih buduća šibenska nevista Gabi Novak.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik