Datum objave: 30. Ožujak 2016

Winnetou fanovi često pitaju za točne lokacije snimanja filma u NP Krka

Winnetou fanovi često pitaju za točne lokacije snimanja filma u NP Krka
Šibenik News
Šibenik News

Tradicionalni susreti ljubitelja Karla Maya i ove godine održavaju se na području Paklenice, i to od 4. do 11. lipnja. Ovogodišnji susreti bit će posvećeni pedesetoj obljetnici nastanka filmova 'Winnetou und Apanatschi' te 'Winnetou und sein Freund Old Firehand'.

 

Osim prirodnih ljepota Paklenice, sudionici Susreta uživat će u programu filmskih i glazbenih večeri, gastronomskoj ponudi hrvatskih jela te u društvu glumaca. Također, organiziran je i posjet lokacijama na kojima su se filmovi snimali te će u sklopu njih, svi gosti Susreta jedan dan boraviti u Nacionalnom parku Kornati.


Kako su se svojedobno i ponovno prošle godine novi nastavci 'Winnetoua' snimali i na području Nacionalnog parka Krka, iskoristili smo prigodu za kratki osvrt na legendarnog Winnetou u Javnoj ustanovi NP Krka.

 


-JU NP Krka vrlo rado prati aktivnosti vezane uz obilježavanje nastanka serijala filmova Winnetou. Brojni posjetitelji Nacionalnog parka, Winnetou fanovi, često pitaju za točne lokacije na kojima su boravili njihovi junaci za vrijeme snimanja – kazala nam je Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću.


Kako smo ranije spomenuli, novi nastavci njemačke filmske uspješnice snimani su prošle godine na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, a filmska ekipa Winnetoua vratila je doma – na obale rijeke Krke.

 

- Čast nam je što je Nacionalni park Krka ponovno bio među odabranima i što će se Krkine prirodne ljepote promovirati diljem svijeta putem sedme umjetnosti. U novoj trilogiji bit će predstavljeni lokaliteti na području Visovačkog jezera, kanjona Među gredama i Ogrlica na Roškom slapu – prisjetila se Župan osmodnevnog snimanja tijekom koji je, JU NP Krka izašla u susret u skladu sa svojim mogućnostima, napominje.

 

Badnjak 2016. godine planirani je datum velike promocije novih pustolovina Winnetoua.

 

Foto: Krka National Park Facebook


 

Iz kategorije: Volim Šibenik