Utorak, 05 Siječanj 2016 12:05

Hoće li se napokon krenuti s uređenjem kabina na Jadriji?

Napisao: 
Hoće li se napokon krenuti s uređenjem kabina na Jadriji?

 

Grad Šibenik i ured ovlaštenog arhitekta Zorana Popovića danas su sklopili ugovor o izradi arhitektonskog snimka postojećeg stanja, idejnog projekta i glavnog projekta kabina na gradskom kupalištu Jadrija. Ugovor je vrijedan 191.135,00 kuna plus porez na dodanu vrijednost, a isporučitelj je dužan već u roku od mjesec dana isporučiti prvu verziju idejnog projekta.

'Kao što se više desetaka godina samo pričalo o garaži ispod Poljane, a prve konkretne korake u vidu izrade kompletne projektne dokumentacije je napravila ova gradska uprava u zadnje dvije godine, tako smo odlučili riješiti pitanje kultnih kabina Jadriji. Naručili smo izradu potrebite dokumentacije za njihovu rekonstrukciju vodeći se konzervatorskim smjernicama, a fokus će nam biti prvotni izgled tog gradskog kupališta za vrijeme njegovih zlatnih godina.', kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Gradsko kupalište Jadrija službeno je otvoreno 6. kolovoza 1922., a broj kabina i svlačionica, te njihov izgled i namjena, su se mijenjali kroz prvu polovicu prošlog stoljeća.
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!