Datum objave: 28. Studeni 2015

Pijanist Maksim Mrvica osvaja srca i najmlađih Azijata

Diana Ferić
Diana Ferić

Azija već dugo i vjerno voli Maksima Mrvicu. Pokazali su to njegovi brojni dosadašnji koncerti, ali i najnovija turneja na kojoj se trenutno nalazi najprodavaniji crossover pijanist svijet, piše tportal.

Prodao je više od četiri milijuna primjeraka svojih albuma širom svijeta, a u Aziji uvijek izaziva pravu histeriju kakva nije viđena od doba Beatlesa. Ondje se se njegovi obožavatelji doslovno 'tuku' za ulaznice, a 'Maksimaniju' potvrđuje i impozantna brojka od skoro 100 milijuna YouTube pregleda njegovih videospotova.

'Azija je tek slučajno moj slučaj. Dogodilo se da sam tamo ostvario najveću karijeru i najveći uspjeh. Ima velikih crossover izvođača koji su jednako tako uspješni u Engleskoj, ali ne i u Aziji', izjavio je Maksim za Glas Istre.

Sa svojom kineskom i općenito dalekoistočnom publikom ima vrlo poseban odnos. Tako je i na ovoj turneji gdje su ga najmlađi obožavatelji dočekali s velikim oduševljenjem. Skromni Šibenčanin družio se s malim, budućim glazbenicima i strpljivo pozirao s njima, a fotografiju je objavio na svom Instagram profilu.

Maksima će i hrvatska publika uskoro imati priliku vidjeti jer će nakon više od 4 godine, 16. veljače 2016. nastupiti u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik