Datum objave: 18. Studeni 2015

Dan sjećanja: U Šibeniku gore svijeće za Vukovar, gimnazijalci priredili poseban program

Šibenik News
Šibenik News

 

Vukovar je zasigurno šibenska tema dana. Na Dan sjećanja svijeće se pale u parku Gospe van Grada. Svijetlile su još prošle noći, a danas su također brojni Šibenčani došli odati počast gradu heroju. Svijetli i Vukovarska ulica u Šibeniku. Poseban pijetet Vukovaru i njegovim žrtvama i stradanju odali su učenici Gimnazije Antuna Vrančića.

Lampionima su u dvorištu škole oslikali golubicu, a u crtaoni su prikazali film o stradanjima Vukovara. O žrtvi i značenju grada heroja upoznala ih je profesorica povijesti Jasminka Paić.

„Lijepo je vidjeti djecu, učenike koji u vrijeme rata i strašnih događanja nisu bila rođena s kakvim poštovanjem se odnose prema Vukovaru. Na njihovim licima vidi se suosjećanje i za Vukovar, ali i za Domovinski rat općenito. Sve su ovo pripremili sami i zaslužuju sve čestitke“, kaže profesorica Paić.

Mali program u crtaoni vodila je učenica četvrtog razreda gimnazije Matea Lokas.

„Za mene i moje kolege učenike ove škole Vukovar je nešto posebno. O tome smo slušali od roditelja, ali i naših profesora i nikada nije dosta informacija o žrtvi toga grada. I mi smo mladi, a nadam se da će i još mlađi koji idu u školu iza nas, s poštovanjem izgovarati ime Vukovara“, rekla je Matea.

Iz kategorije: Volim Šibenik