Datum objave: 04. Studeni 2015

Novi broj "Volim ŠIbenik" u prodaji,a ako budete sretne ruke možete ga dobiti i besplatno

Diana Ferić
Diana Ferić

Znate li zašto je svatko tko bilo gdje na svijetu uključi računalo povezan sa Šibenikom? Zato što je Darko Gojanović, zagrebačko dijete s korijenima u Šibeniku, koji se izjašnjava kao Šibenčanin i Jadrijaš, izravno sudjelovao u razvoju i oblikovanju računalnog procesu, uređaja koji je postao okidačem jedne od najvećih i najvažnijih tehnoloških revolucija u povijesti čovječanstva bez kojeg je današnja civilizacija nezamisliva, a sve o tomu možete pročitati u novom borju novine „Volim Šibenik“ koja je danas u prodaji, ali ne samo u prodaji. Dana si sutra u središtu grada dijelit ćemo ga besplatno najsretnijim prolaznicima kojima je Šibenik u srcu.

U novom broju je i tekst o tome kako je zaboravljeni šibenski novinar Ivo Mileta ushićeno pisao o ljepoti Šibenčanki: Šibenska djevojka s licima Madone, a oči¬ma dubokim i jasnim kao izvori u kamenjaru što brizgaju bistrinom izgledaju kao da ih je naslikao sam Raffaello.

Doznate ćete ono što sigurno do sada niste znali, a to je da je krumpir u Šibenik stigao tek prije 200. Juraj Dalmatinac, Petar Nakić, Ivan Lukačić, Faust Vrančić ili Juraj Šižgorić živjeli su u svijetu bez krumpira. Prvi znameniti Šibenčani kojima su matere frigale krumpire bili su književnik Nikola Tommaseo i botaničar Roberto Visiani

Tu je i tekst o ćudorednim mjerama šibenske općinske uprave na kupalištu „Jadrija“ 1929. Godine koja je donijela drakonske kazne za muškarce koji se kupaju u mudantinama umjesto u dugim gaćama i trikoima na špaline te priča o Nikici Vučenoviću, , svestranom Šibenčaninu, stručnjaku kojem je radno mjesto cijeli svijet, a hobiji modelarstvo, astronomije, fotografija, znanost, povijest, online studiranje i kreativno igranje brojevima koji kaže:“Sve je lako ako radiš ono što voliš“.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik