Datum objave: 07. Listopad 2015

Anonimni sugrađanin platio avionsku kartu Vedranu Jakšiću za Svjetsko prvenstvo u Poljskoj

Šibenik News
Šibenik News

 

Nisu prošla ni 24 sata od objave o pokretanju humanitarne akcije za bodybuilder prvaka i profesora Vedrana Jakšića iz Šibenika u organizaciji Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija - Šibenik, a prvi pozivi u smjeru pružanja pomoć – odavno pristižu.

-Kad je sinoć vidio da je pokrenuta akcija za Jakšića, jedan moj prijatelj koji želi ostati anoniman javio mi se da želi pomoći profesoru. On će mu platiti povratnu avionsku kartu za Poljsku, znači tamo i natrag. Nije pitao ni za cijenu, ništa. Već se čuo s Jakšićem i sve je dogovoreno – kazao nam je predsjednik Udruge, Darko Relja koji ne skriva oduševljenje zbog pozitivnih reakcija na akciju legendarne Disco Gimnazije.

Podsjetimo, Darko Relja i Dražen Montana uz pomoć profesora Vedrana Jakšića svojedobno su pokrenuli glazbeni program Disco Gimnazija u šibenskoj Gimnaziji Antuna Vrančića koja je vrlo brzo postala ultimativno mjesto okupljanja brojnih Šibeničana s kraja sedamdesetih, odnosno početka osamdesetih godina prošlog stoljeća.
Disco Gimnazija Šibenik vratila se na velika vrata prošle zime, a drugo zimsko izdanje najavljeno za je 28. prosinca te je poprimila humanitarne note sa željom da pomognu profesoru Jakšiću u ostvarenju sna da još jednom ponese titulu svjetskog pravaka u bodybuildingu. I to, unatoč teškoj bolesti o čemu smo jučer izvjestili.

Svi zainteresirani da pomogu u prikupljanju donacija to mogu učiniti na način da u svojim (poslovnim) prostorijama (bilo da se radi o ugostiteljskim objektima, javnim ustanovama, sportskim dvoranama...) postave kutije za prikupljanje financija koje će biti dostupne posjetiteljima istih objekata.
Kutije se preuzimaju u dogovori s Udrugom Disco Gimnazija – Šibenik pozivom na kontakt broj 091/570-88-88 (Darko Relja) ili putem E-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Fizičke osobe svoje donacije moći će ostavljati u za to predviđene kutije na mjestima o kojima će biti pravovremeno obavješteni putem medija kad se iste postave.
Članovi Udruge Disco Gimnazija dio donacija koje prikupe od ulaznica/donacija u noći 28. prosinca prenamijenit će za pomoć prilikom pokrivanja nastalih troškova tijekom priprema za prvenstvo i tijekom natjecanja svog školskog kolege i sugrađanina, Vedrana Jakšića koji je, podsjetimo, uz Darka Relju i Dražena Montanu jedan od pokretača danas legendarne Disco Gimnazije. Stoga, ako itko zaslužuje pomoć svojih vršnjaka, onda je to gotovo jednako legendaran šibenski sportaš, profesor Vedran Jakšić.
Također, ukoliko netko želi pomoći u stvaranju još jedne uspješne sportske priče, a nije u Šibeniku, svoje donacije mogu uplatiti na broj Žiroračuna Udruge s naznakom 'Donacija za Vedrana Jakšića': Žiro račun: HR7024110061120011073, Jadranska banka d.d. Šibenik

Sav iznos koji se prikupi nakon 17. listopada kada se održava Svjetsko prvenstvo u Poljskoj za koje se priprema profesor Jakšić bit će upućena prvaku kako bi s njim pokrio sve nastale troškove, dugove, a tom će se iznosu pridodati i ono prikupljeno u noći održavanja Disco Gimnazije Šibenik, 28. prosinca.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik