Datum objave: 04. Rujan 2015

FOTO Unikatni nakit Tanje Raič Grubač i Sanje Kljajić uklopljen u šibenske vedute

Diana Ferić
Diana Ferić

Marko Triva, vlasnik galerije „Juraj Dalmatinac“ u Šibeniku, jedine ekskluzivne galerija na jadranskoj obali od Rijeke do Dubrovnika u kojoj ljubitelji umjetnosti mogu pogledati i kupiti djela eminentnih autora i velikana hrvatskog slikarstva u rasponu od Josipa Račića, Otona Glihe i Ede Murtića do Vasilija Jordana, ili Mersada Berbera otvorio je vrata svoje galerije i šibenskim umjetnicima. Među prvim autorima koji su i čiji radovi će u njoj biti trajno izloženi su Sanja Kljaić i Tanja Raič Grubač, dizajnerice i kreatorice unikatnog umjetničkog nakita, koji na nađem portalu predstavljamo na poseban način, zahvaljujući foto sessionu za koji su zaslužni šibenski gimnazijalci Sara Pauk i Danijel Ferić te modeli Andrea Belamarić i Matea Matošin. Oni su taj mađtoviti, unikatni nakit  ukomponirali u neponovljive  ambijente u povijesnoj jezgri Šibenika.

 

Tanja Raič Grubač svom je umjetničkom projektu dala ime Šarenići, ali taj deminutiv bi mogao zavarati jer je riječ o ozbiljnim radovima koji nose snažan autorski pristup kojeg je Tanja nazvala maksimiziranim minimalizmom. Iako se Tanjini Šarenići posebice sviđaju djeci zbog maštovitih oblika, razigranosti i mladenačke otkačenosti, njeni najbolji radovi spadaju u kategoriju visokog modnog asesoara koji dopunjava i oplemenjuje eleganciju čak i ekskluzivnih modnih kombinacija dokazujući pri tome da kvalitetan, unikatan, izgledom upečatljiv nakit s pečatom autorske kreativnosti, ne mora automatski biti i skup.
Svoj nakit Tanja stvara od različitih materijala, a glavne su mu vrijednosti originalnost i vedra razigranost.


Sanja Kljajić, stvara unikatni umjetnički nakit i modne detalje od žice, stakla, kamena, koralja, poludragog kamenja, drva, minerala, kristala, fimo mase, bodlji tropskog ježa, ribarskog konca i drugih nesvakidašnjih materijala, a u posljednje vrijeme i od recikliranih plastičnih boca, fascikla, grana masline i vrbe te naplavina s obala mora i rijeka koje su voda i valovi već oblikovali i predodredili za neke nove komade nakita.

Sanja je već afirmirana dizajnerica i kreatorica nakita koji je zbog elegancije i ljepote poznat daleko izvan granica Hrvatske, u Koreji, Norveškoj, Nizozemskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi, Italiji, Litvi... Njegovu vrijednost prepoznale su i nose ga pjevačica Sara Škugor, pjevačica grupe „Teška industrija“ Lea Mijatović, HTV-ova voditeljica Nevena Rendeli, voditeljica CMC-a Ana Radišić i mnoge druge osobe iz svijeta medija, glazbe, estrade i umjetnosti. .

Sanjin nakit je, kako sama kaže, odraz njene romantične i sanjarske duše, a nastoji ga stvarati tako da donosi radost onima koji ga nose. Osim izradom nakita Sanja se bavi i umjetničkim ukrašavanje drvenih kutija, boca i sličnih predmeta decoupage tehnikom. 

Iz kategorije: Volim Šibenik