Datum objave: 01. Rujan 2015

Zbog ljubavi prema šibenskoj jezgri mlada Brođanka otvorila butik na Gorici

Diana Ferić
Diana Ferić

Kad netko mlad, kao što je Brođanka Vedrana Jurišinac od svih gradova za živjeti odabere upravo Šibenik onda je to velika pohvala Šibeniku u kojem je prošlog proljeća otvorila simpatični butik „Dada i Duda“ s originalnim recikliranim torbama, ukrasni jastucima, jastučnicama i suknjama na kojima prevladavaju slavonski etno motivi.

„Prošle godine sam radila sezonski na Prviću i često sam dolazila u Šibenik i jako mi se svidio. Između mene i ovog grada dogodio se jednostavno „klik“. Uvijek sam željela u nekoj staroj jezgri kakva je upravo šibenska otvoriti butik i to sam i napravila. Razmišljala sam i o Zadru i Splitu, ali Šibenik mi je najbolje „legao“ i to je to“, iskreno priznaje ta mlada Slavonka. Kaže kako je svi pitaju je li možda ljubav dovela u Šibenik, a ona odgovara „jest, ali prema gradu, a ne nekoj osobi.
Jednako je oduševljena Šibenikom i Šibenčanima.

„Ljudi su ovdje odlični, toliko su susretljivi. Dolaze, pitaju me treba li mi što, kupuju moje rukotvorine i šalju svoje prijateljice i prijatelje“, ističe Vedrana i dodaje kako su joj Šibenčani upravo najbrojniji kupci. Dolaze i turisti kojma je sve to zanimljivo. „Grado mi je kada u moj butik uđu Japanci ili supružnici iz New Yorka i kada pokažu veliko zanimanje za ovo što radim. Ja svakog turistu pitam odakle je pa se mama i ja hvalimo kako su naši radovi obišli cijeli svijet“, šali se Vedrana.

Iza naziva butika Dada i Duda stoji posebna priča. To su bile dvije sestre iz staroslavenske mitologije, Dada je bila vrijedna, a Dunda lijena sestra. Najprije je s izradom torba, i to od starih traperica, prije 10 – tak godina krenula njezina majka. Izrađivala ju ih upravo za nju jer je ona htjela imati uvijek nešto posebno, Onda su na to počele stavljati neke etnomotive sa starih slavonskih ponjava i reciklirati to slavonsko narodno blago, a sada rade i ukrasne jastučiće i jastučnice te ljetne suknje.

Za jesen pripremaju proširenje asortimana sa jaknama i zimskim suknjama. Žele kroz to i očuvati i promovirati slavonsku tradiciju.

Vedrana do daljega ostaje u Šibeniku, ali se ne odriče ni svog Slavonskog Broda u kojoj je sjedište obrta, a želja joj je u rodnom gradu otvoriti butik. 

Iz kategorije: Volim Šibenik