Datum objave: 01. Kolovoz 2015

Nova akcija u novom broju časopisa "Volim Šibenik": Otkrimo šibenske ljepotice sa starih fotografija

Diana Ferić
Diana Ferić

Sjaj i svjetlost ljepote Šibenčanki iz sjena prošlosti nova je rubrika koju donosi novi broj časopisa olim Šibenik koji je od dana su prodaji na kioscima Tiska i u dućanima Trgovačkog lanca Djelo. Od ovog broja objavljuju fotografije starih šibenskih ljepotica rođenih krajem 19. i početkom 20. stoljeća uz poziv čitateljima da pomognu otkriti njihov identitet. Prvog borju na naslovnici je slika lijepe, nježne Šibenčanke koja je nastala početkom 20. godina prošlog stoljeća. „Rijetki su gradovi koji e mogu pohvaliti ljepotom svojih žena i tako trajnom baštinom ženske ljepote kao što to može Šibenik. Šibenčanke su bi,ei ostale tako lijepe da bi na njih trebali biti ponosni kao što smo ponosni na katedralu, more i pjesmu“, kaže Stanko Ferić urednik časopisa Volim Šibenik, mjesečnika koji posebno njeguje sve što se može nazvati šibenskom baštinom i donosi zanimljive priče iz šibenske prošlosti i sadašnjosti. Pridružite se i vi ovoj akciji i ako prepoznate ženu s fotografije nazovite 099 099 7333628.

Časopis Volim Šibenik nastavlja i svoju akciju izbora „najlipše šibenske pisme svih vremena i 99 najlipši za srce i dušu“. U novom broju možete vidjeti kako je koja pjesma plasirana nakon pet mjeseci glasovanja. Uz to u novom broju pročitajte:
ZABORAVLJENE OBLJETNICA: 120 godina šibenskog đardina i 80. godina Jedriličarskog kluba Val u riječi i fotografijama
INTERVJU S DINOM KARAĐOLOM, direktorom Turističke zajednice Grada Šibenika:. To što sam svugdje prisutan dio je mog karaktera, ali i odnosa prema poslu koji radim
ČUVARI VESLAČKE TRADICIJE U ŠIBENIKU PORUČUJU: Ako se odreknemo tradicije izgubit ćemo sebe
INTIMNA POVIJEST ŠIBENIKA:Šibenske ljubavne igre iz 1910. godine
ŠIBENSKA GASTRONOMSKA BAŠTINA: Šibenska jaja na čimbur i vruća ljetna prasetina s ražnja
 

Iz kategorije: Volim Šibenik