Datum objave: 27. Travanj 2015

U Murteru hvalevrijedne akcije udruge Argonauta povodom Dana planeta Zemlje

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Udruga Argonauta u suradnji s Osnovnom školom Murterski škoji i komunalnim poduzećem Murtela je u subotu 25. travnja obilježila  Dan Planeta Zemlje tradicionalnom akcijom skupljanja starog papira i podjele sadnica cvijeća mještanima u zamjenu za stari papir.

Svjetski Dan Planete Zemlje obilježava se diljem svijeta 22. travnja različitim ekološkim akcijama i kampanjama podizanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja prirodnog okoliša. Tako se i u Murteru ovaj dan od 2007. obilježava akcijom koja se prijašnjih godina nazivala „Cvijeće za smeće“ ali kako stari papir zapravo nije smeće već otpad i vrijedna sirovina koja se i do 8 puta može reciklirati, ove je godine organizator odustao od tog naziva kako ne bi zbunjivao javnost.

"Ove godine akcija je polučila izvanredan odaziv te su učenici OŠ Murterski škoji, točnije razredi od 1. do 6. i mještani zajedno prikupili više od 10 tona papira (inače je prosjek prijašnjih godina bio od 5 do 7 tona). Podijeljeno je više od 1000 sadnica cvijeća koje je donirala Turistička zajednica općine Murter – Kornati. Komunalno poduzeće Murtela osiguralo je štand za podjelu cvijeća i i dizalicu za fotografiranje iz zraka. Tvrtaka Jolly JBS osigurala je kontejner za papir te otkup papira. Učenici će za svoje sudjelovanje biti nagrađeni edukativnim izletom. Napravljena je kolektivna zračna fotografija svih sudionika kojima se iskreno zahvaljujemo na odazivu. Posebno želimo istaknuti nekolicinu djece i volontera koji su ostali do samog kraja akcije te pomogli da sav papir prenesemo u kontejner." javljaju iz udruge Argonauta

 

Iz kategorije: Volim Šibenik