Datum objave: 02. Ožujak 2015

Ako imate problema sa spavanjem, tu su jednostavni trikovi za bolji san

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Ako loše spavaš, vrijeme je da promijeniš tu lošu naviku. A kada su u pitanju savjeti vezani uz kvalitetan san, gdje naći bolje nego među onim ljudima koji su postigli svoj cilj. Ovo su njihova pravila. Ne moramo napominjati da tehnologiji nije mjesto u spavaćoj sobi, zar ne?

1. Topli tuš
Topli tuš odličan je način za opustiti tijelo prije spavanja. Ako imaš vremena, tu će ti još bolje pomoći topla kupka s raznim mirisnim solima.

2. Pidžama
Sve više ljudi radi sve manje razlike u odjeći koju nose tijekom dana i one koju nose u krevet. Nemoj biti jedna od njih. Kad je vrijeme za kvalitetan spavanac, nosi onu odjeću koja je posebno namijenjena za spavanje. "Oblačenje pidžame za tijelo je znak da je vrijeme da se ugasi", prenosi Huffington Post.

3. Hrana
Drugim riječima, nemoj ići u krevet gladna. Samo budi sigurna da konzumiraš pravu hranu. "Kad odlazite u krevet gladni, to vas može probuditi tijekom noći, tako da vodite računa o tome da nešto pojedete prije nego krenete na počinak. Neka to bude neka manja kombinacija proteina i ugljikohidrata, bez dodatnog šećera, kofeina ili nečeg ljutog, što može blokirati san."

4. Rutina
Znamo koliko je to teško, no pokušaj svaki dan u približno isto vrijeme otići spavati i isto tako se buditi. Tijelo će se s vremenom na to itekako priviknuti te će ti biti puno lakše utonuti u san i razbuditi se. Također, stručnjaci savjetuju kako ne bi bilo loše da postaviš neku noćnu rutinu, svaki dan prije spavanja. Kupka, knjiga, slušanje omiljenog albuma, listanje časopisa, mogućnosti je puno. Ti izaberi.

Index.hr

Iz kategorije: Volim Šibenik
Označeno u: