Petak, 06 Veljača 2015 15:23

U zadnjih šest mjeseci 39 gay brakova u Hrvatskoj, čeka se prvi šibenski gay brak

Napisao: 
U zadnjih šest mjeseci 39 gay brakova u Hrvatskoj, čeka se prvi šibenski gay brak

 

Šest mjeseci nakon donošenja Zakona o životnom partnerstvu kojim su legalizirani istospolni brakovi u Hrvatskoj se vjenčalo 39 gay partnera. Po jedan istospolni brak sklopljen je u Koprivnici, Opatiji, Pazinu, Puli i Dubrovniku, po dva u Splitu i Rovinju, tri u rijeci i, najviše, 27 u Zagrebu. U Šibeniku i Šibensko – kninskoj županiji nije sklopljen ni jedan gay brak, a nema ni najava da će do takvih brakova doći tijekom nekoliko narednih mjeseci.
Brojka od 39 gay brakova u šest mjeseci čini se malenom, no u odnosu na Sloveniju gdje je zakon sličan hrvatskom zakonu o životnom partnerstvu usvojen još 2006. godine to je znatna brojka. Naime u Sloveniji je tijekom proteklih devet godina sklopljeno tek 87 istospolnih brakova odnosno kako se to kaže životnih partnerstva.
Najava sklapanja istospolnih brakova vrlo je malo. Za sada postoje tek pojedinačni slučajevi u Osijeku, Pakracu i Kastvu, javlja „Večernji list“.  

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!