Datum objave: 27. Veljača 2014

Poslovni look za svaku ženu

Adrijana Radnić
Adrijana Radnić

Suknja je odjevni predmet, tj. donji dio odjeće koju danas nose uglavnom žene. Podrijetlo suknjâ vjerojatno seže do prapovijesti kada se odjeća nije razlikovala kod muškaraca ili žena. Suknjama su se odijevali u povijesti egipatski faraoni.

Iako neprestano tvrdimo kako je najbitnije ono što se nalazi u vama, a ne na vama, ipak ne možemo ignorirati činjenicu da vidom primamo 90% informacija i da je bitno kako se vizualno predstavljamo drugima. Stoga pri odabiru poslovne odjeće ipak treba imati neke stvari na umu.

Neke ćete stvari morati izbaciti. Majice predubokog dekoltea, prozirna odjeća kroz koju se nazire donje rublje, napadni uzorci i neonske boje spadaju u tu skupinu. Odaberite radije klasične i moćne komade poput dobrih klasičnih hlača koje neće biti preuske, ali će isticati obline, bijela košulja ili bilo koja košulja u pastelnoj boji koju možete začiniti zanimljivom kragnom ili pak glomaznim brošem.

 

Osnovna pravila za poslovnu garderobu su:

• Tamne osnovne boje

• Ne preveliki dekoltei

•Suknja ili bluza ne smiju biti premali i pretijesni. ( naramenice su samo za plažu i slobodno vrijeme, a majice se ne preporučuju  ako imate više od 30 godina, jer ne želite da stvorite imidž „poslovnog djeteta“)

• Dužina suknje maksimalno 10 cm preko ili 4 prsta iznad koljena.

• Čarape mat  - tamne ili u boji  kože. Ljeti se preporučuju  tanke boja noge.  (U poslu  bose noge nisu poželjne, osim ako ste naprimjer plivački trener)

• Cipele ravne ili takozvane pumps, uvijek zatvorene, sa štiklom do 8 cm

• Nakit  -  neupadljiv:  sat, prsten, lančić (a još bolje mala biserna ogrlica… ) i to je sve. (Less is more)

Iz kategorije: Volim Šibenik