Datum objave: 05. Veljača 2014

Tetoviranje, ukras koji samouvjereni stavljaju na najintimnije dijelove

Tetoviranje, ukras koji samouvjereni stavljaju na najintimnije dijelove
Adrijana Radnić
Adrijana Radnić

Tetoviranje je trajno unošenje tinte različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli. Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih, zdravstvenih te društvenih razloga. Čovjek s najviše tetovaža na svijetu je, prema Mumbai Mirroru, delhijdski biznismen Har Prakash, koji je svoje ime promijenio u Guinness Rishi. S tetoviranjem je započeo 2009.g. i zasad je na tijelu istetovirao 305 državnih zastava.

 Tetoviranje Hrvata Katolika u Bosni i Hercegovini potječe još iz vremena turskog osvajanja Bosne i Hercegovine, kada su Turci otimali djecu i vodili ih u janjičare, a djevojke prisilno uzimali i privodili na islam. Hrvati katolici su počeli tetovirati kršćanske simbole kako bi bili odbojni Turcima i kako bi naglasili pripadnost katoličkoj vjeri.

Izvor: Wikipedija

I dok su nekad na spomen tetovaže žene okretale očima danas su te iste pripadnice ljepšeg spola postale najveće ljubiteljice oslikavanja tijela. I baš kao u modnom svijetu gdje se trendovi mijenjaju velikom brzinom i kada je riječ o tetovažama priča je ista. Trendovi ženskih tetovaža usko se vežu uz celebrity tetovaže. Ove godine vrlo su popularni inicijali i citati u krasopisu te vječni motivi leptira, cvijeća i horoskopskih znakova u raznim varijantama.

"Prije su se žene tetovirale na mjestima skrivenim od svakodnevnih pogleda, no danas su postale hrabrije te biraju vrlo vidljiva mjesta na tijelu"

 

NAJPOPULARNIJA MJESTA NA TIJELU

Prije su se žene tetovirale na intimnim mjestima, skrivenim od svakodnevnih pogleda, no danas su postale hrabrije te često biraju vrlo vidljiva mjesta na tijelu.

Iz kategorije: Volim Šibenik