Datum objave: 28. Veljača 2012

Grčić: Milana Martića sam sreo jednom u životu, o meni kruže notorne laži

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Kandidat SDP-a za načelnika Općine Kistanje Momčilo Grčić danas je na konferenciji za novinare u Šibeniku najodlučnije odbacio medijske napise prema kojima je on tijekom Domovinskog rata bio savjetnik osuđenog ratnog zločinca i predsjednika nekadašnje nepriznate Republike Srpske Krajine MIlana Martića: „Ni u jednoj sekundi nisam bio šef kabineta ni savjetnik Milana Martića, to je notorna laž i neistina. Ja sam od ljeta 91. godine do polovice 93'. godine bio u Beogradu, dakle nisam ni fizički bio prisutan u Kninu. Kad sam došao, tu su već bili predstavnici Međunarodne zajednice, a moj posao je bio da ih dočekujem, organiziram im ručkove, večere i vodim ih na mjesta u Kninu i okolici koja su željeli obići. Bio sam domaćin Peteru Galbraithu koji je dolazio 20 puta, vodio sam ga u izbjeglička naselja, ugostio sam Yasushija Akashija, Ovena... Knin sam napustio 1994. godine“, objasnio je ovaj diplomirani ekonomist srpske nacionalnosti novinarima, ipak ne otkrivajući tko mu je bio nadređen u ratno doba u Kninu. „Nisam ispalio niti jedan metak ni sudjelovao u donošenju nikakvih odluka u nekoj organizaciji izvršne vlasti. Milana Martića sam vidio jednom ili dvaput u životu. A one novinare koji tvrde da posjeduju dokumentaciju iz arhive gdje stoji da sam ja imao ikakve veze s Martićem, pozivam da javno objave te dokumente i dokažu svoje tvrdnje“, pozvao je Grčić.
Osim veze s ratnim zločincem Martićem, neki mediji su ovih dana plasirali i informaciju da je Momčilo Grčić bliski rođak potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i europskih fondova Branka Grčića te da mu navodno skrbi za rodbinu u Kistanjama. „Ni tu nema nikakve istine. Potpredsjednik Vlade moj je prezimenjak i rodom je iz istog mjesta kao ja. Njegova kuća je udaljena dva kilometra od moje i nismo u nikakvom krvnom srodstvu ili rodbinskoj vezi. Njegovi roditelji su hvala bogu zdravi i mobilni, on im dolazi u posjet i brine o njima“, pojasnio je Grčić danas novinarima.

900 kistanjskih obitelji prima socijalnu pomoć

Grčić smatra da su se protiv njega urotili protivnici SDP-a u Kistanjama, prvenstveno SDSS kojim kako kaže,  ovu stranku, kroz njegovo diskreditiranje želi uništiti i ponovno jednostrano vladati u Općini Kistanje. Predsjednica Županijskog odbora SDP-a Anita Bara podsjetila je kako je SDP na parlamentarnim izborima 2007. godine u Kistanjama dobio 95 glasova, a na prošlogodišnjim izborima broj glasova porastao je na 491, što dovoljno govori o utjecaju te stranke u ovoj siromašnoj općini.
Grčić je danas, zajedno s kandidatom za zamjenika načelnika Općine Kistanje Robertom Spačom predstavio program s kojim želi osvojiti vlast i voditi Kistanje još godinu dana do kraja načelničkog mandata, a i nakon tog razdoblja nada se ponovnom povjerenju stanovnika Općine. U predizbornom programu koji za cilj ima povećati broj zaposlenih i pokrenuti gospodarstvo, Grčić najavljuje razvoj izletničkog i religioznog turizma u NP Krka, dovršetak izgradnje ceste Skradin- Ićevo- Kistanje, formirati Turističku zajednicu Općine Kistanje , oživljavanje poljoprivredne zadruge Đevrske te oživljavanje pršutane i obnovu tvorničke hale za proizvodnju konopa. „Gospodarska aktivnosti u Kistanjama ne postoji, zaposleni se broje na prste jedne ruke, 900 obitelji je na programu socijalne skrbi, a danas u Općini nisu sretni ni Srbi ni Hrvati“, objašnjava Grčić. Ipak, smatra da su odnosi između nacionalnosti u uzlaznoj putanji: „Hrvati i Srbi piju kavu u istom kafiću, ne zanimaju ih nikakve podjele osim zajednička želja za boljim životom. I to je ono što im ja želim omogućiti“, zaključio je Grčić.

Iz kategorije: Vijesti