Datum objave: 12. Siječanj 2012

Lambaša: "Tko vam je branio raspisati natječaj za koncesiju?"

Dora Žganjer
Dora Žganjer

„Zašto Lučka uprava nije raspisala natječaj za koncesiju za čestice koje su nesporno pomorsko dobro i za koje od Grada nije ni trebalo tražiti upis pomorskog dobra? Znalo se da je Luka Šibenik prije isteka koncesije krajem 2010. godine dopisom Lučku upravu obavijestila da i dalje namjerava tamo raditi i tržila raspisivanje natječaja za koncesiju na nespornim česticama, no to se nije dogodilo. Također, taj kamen se prekrcava godinama. Zašto kroz to vrijeme nije upisano pomorsko dobro, primjerice za vrijeme bivše vlasti?“, pitao je danas HNS-ovac Draško Lambaša na još jednoj konferenciji za novinare na temu prekrcaja kamena u luci TEF.
Lambaša je podsjetio podsjeća da postoji alternativa ukoliko netko neće da potpiše tabularnu izjavu kojom tvrdi da je nešto pomorsko dobro. „Postoji mogućnost da Lučka uprava angažira Državno odvjetništvo koje u njeno ima može podnijeti tužbu za upis čestice kao pomorsko dobro umjesto da se pozivaju na uredbe vlade koje je spominjao Dulibić“, objašnjava pravnik Lambaša i opovrgava svoj utjecaj kod gradonačelnika Ante Županovića.

“Precjenjuju moj utjecaj kod Županovića“

Upravo ja sam bio taj koji se kod Gradske uprave u kod TEF-a zalagao da se dvije čestice u luci TEF upišu kao pomorsko dobro, no bezuspješno. Ipak, Pauk i Dulibić su naveli su da sam ja inscenirao cijelu situaciju jer sam navodno nagovarao gradonačelnika Županovića da ne da tabularnu izjavu za upis dvaju čestica kao pomorsko dobro. Po njima ispada da ja odlučujem u ime Grada Šibenika što naravno nije točno, ali zahvaljujem im što precjenjuju moj utjecaj kod njega“, odgovorio je HNS-ov Draško Lambaša na jučerašnje izjave ravnatelja županijske Lučke uprave Željka Dulibića i predsjednika njenog Upravnog vijeća Gorana Pauka koji su gradonačelnika i njegovo nepotpisivanje tabularne izjave kojom dvije parcele u luci TEF prenamjenjuje u pomorsko dobro označili krivcem za to što su se poslovi u luci TEF obavljali bez koncesije.
Lambaša se osvrnuo i na optužbe da politizira cijelu priču: „Ja sam na svoju poziciju došao preko svoje struke, a ravnatelj Lučke uprave preko politike.  Ovdje se ne radi ni o kome osobno već o poštivanju Ustava i zakona Republike Hrvatske. Shvaćam da se nije lako braniti kad ne radiš po zakonu“, zaključio je Lambaša uz naglasak da govori isključivo u ime HNS-a, jer su mu neki spočitavali da agitira za Luku Šibenik koja ima interesa za dobivanje koncesije za pretovar kamena u TEF-u.
 

Iz kategorije: Vijesti