Datum objave: 03. Siječanj 2012

Kistanjski načelnik izgubio mandat zbog lažnog prebivališta

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Načelnik Općine Kistanje, SDSS-ov Slobodan Rončević podnio je danas ostavku na svoju dužnost. Ostavka je uslijedila nakon što su njegovi politički oponenti otkrili da od 15. studenoga 2011. godine njegovo mjesto prebivališta više nije Općina Kistanje već Grad Zadar.
Članovi biračkog odbora Đeverske obavijestili su kistanjski HDZ da načelnik Općine Kistanje nije na popisu birača u mjestu svog prebivališta, te nije mogao ostvariti svoje pravo na glasovanje Općinski vijećnik HDZ-a Paško Ivanović obavijestio je medije kako je načelnik Općine Kistanje Slobodan Rončević u studenome prošle godine odjavio svoje prebivalište s adrese u Đeverskama te prijavio prebivalište u Zadru radi ostvarenja stanarskog prava te time prekršio Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi po kojem u tom slučaju načelniku po sili zakona mandat prestaje danom odjave prebivališta s područja jedinice. Slobodan Rončević nije medije obavijestio o svojem povlačenju, ali nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je 15. studenoga prijavio boravak u Zadru radi ostvarenja stanarskog prava te da je svoj mandat stavio na raspolaganje“, priopćio je Paško Ivanović, Općinski vijećnik HDZ-a.
Sada se očekuje Rješenje Ministarstva uprave i Vlade RH o imenovanju povjerenika i raspisivanju izvanrednih lokalnih izbora za načelnika. Iz kistanjskog HDZ-a već traže da se sve odluke koje je načelnik donio od dana odjave prebivališta, odnosno prestankom mandata po sili zakona proglase nevažećima.
 

Iz kategorije: Vijesti