Datum objave: 30. Prosinac 2011

Fešta Šibenik tima: Dodjela priznanja i modna revija

Diana Ferić
Diana Ferić

Obilježavajući kraj 2011. godine i izlazak iz tiska 12. broja svog časopisa Šibenik tim, šibenska privatna medijska kuća Moć komunikacije priredila je danas prigodno događanje u šatoru na Meduliću kako bi uručila priznanja najznačajnijim osobama, institucijama i udrugama u ovoj godinu u Šibeniku, ali i kako bi u druženju sa svojim stalnim poslovnim partnerima i čitateljima u veselju i s dobrim željama ispratili ovu godinu. Održana je i modna revija butika M Klub i Adhara, a najzapaženije su bile manekenke - dame iz javnog života Šibenika.

Najznačajniji događaj u Šibeniku u 2011. godini bio je, po ocijeni građana Šibenika među kojim je časopisa Šibenik tim proveo istraživanje, Humanitarni koncert koji je održan u studenom za prikupljanje pomoći za liječenje dvojice teško oboljelih šibenskih dječaka Ivana Klisovića i Ante Mučića, u organizaciji Udruge žena Sveti Antun iz Šibenik i uz potporu pikado kluba Z iz Ražina. Na drugom mjestu je Terraneo festival,a na trećem prvi Međunarodni obrtnički i gospodarski sajam koji je također u studenom u Šibeniku organiziralo Udruženje obrtnika Šibenika. Najznačajnijim osobama u ovoj godini ispitanici su proglasili posadu policijskog broda Sv. Nikola Tavelić koja je spasila poljske nautičare kod Žirja, dugo mjesto osvojila je mlada trofejna plivačica Lucija Periša - Jurković iz PK Šibenik, a na treće mjesto plasirao se petogodišnji Franko Škugor koji je unatoč svojim godinama ove godine osvojio niz priznanja na natjecanjima u cartingu. Ispitanicima su bili ponuđeni i drugi prijedlozi, među njima i gospodarstvenici i političari, ali nitko od njih nije prosječno dobio veću ocjenu od 3,3. Među institucijama i udrugama najveću ocjenu dobila je Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić", na drugom mjestu je Udruga Kamenčići, a treće mjesto dijele Udruga za promicanje inkluzije Podružnica Šibenik i Gradsko poduzeće "Zelenilo". Prema ocjeni anketiranih građana najveći gubitci u ovoj godini za Šibenik bili su smrt Milivoja Zenića, dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" , nestanak Antonije Bilić i zatvaranje zgrade stare pošte u Šibeniku.
Najzabavniji ali i najupečatljiviji dio događanja bila je modna revija ekskluzivnog šibenskog butika Adhara koju su nosile gospođe iz šibenskoj javnog života - Živana Podrug, Mirjana Žurić, Anita Škugor Kodžoman, dr Tatjana Smolić, Zrinka Mikuličin, Ana Gulin - Paić i Ljiljana Stamenković koje su svojim izgledom, modelima koje su nosili i nastupom oduševile muškarce i žene. Prikazan je i modna revija ekskluzivnog butika muške odjeće M Klub čiji su manekeni također izmamili buran pljesak. Za domjenak su se potrudili Trgovački lanac Djelo i Udruženje obrtnika Šibenika, a za maštovito aranžiranje hladnog predjela Tomislava Petrović, jedina šibenska kreatorica jestivih ukrasa od izrezbarenog voća i povrća, pa su gosti više jeli očima nego ustima. Za glazbeni dio programa pobrinula se šibenska grupa Babalubam.

Foto: Stanko Ferić i Velibor Krasić

 

Iz kategorije: Vijesti