Datum objave: 17. Prosinac 2011

Paravinja odlazi na suđenje u Sarajevo

Diana Ferić
Diana Ferić

Dragan Paravinja, koji je u Hrvatskoj u pritvoru zbog sumnje da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić, sljedeći četvrtak će biti na sudu u Istočnom Sarajevu gdje će se održati drugostupanjski postupak na kaznu izrečenu zbog silovanja žene sa Pala.,prenosimo s portala Index.hr.

Žalbu na presudu od dvije godine i 10 mjeseci zatvora uložili su i Tužiteljstvo i Paravinjina obrana. Dežurna tužiteljica Okružnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu Zorica Đurđević je kazala da će Paravinja doći u Sarajevo, ali nije znala hoće li po završetku toga postupka biti vraćen u Hrvatsku.

Prije mjesec dana optužen za ubojstvo Antonije Bilić

Prije mjesec dana je Državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo optužnicu protiv Paravinje zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanje Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša. Otprilike u isto vrijeme je Ministarstvo pravde BiH službeno zatražilo da Paravinja bude vraćen iz Hrvatske kako bi mu se mogla izreći drugostupanjska presuda.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.

Iz kategorije: Vijesti