Datum objave: 04. Prosinac 2011

Održan Rotary ples za "šibensku izvrsnost"

Diana Ferić
Diana Ferić

Organiziranjem Rotary plesa koji je održan sinoć u hotelu Imperijal uz aukciju slika i lutriju, članovi Rotary kluba Šibenik nastavili su svoju akciju "Za šibensku izvrsnost" kojom osiguravaju stipendije mladim nadarenim studentima iz Šibenika. Ove godine to će biti studenti humanističkih znanosti u čast nedavno preminulog dugogodišnjeg ravnatelja Gradske knjižnice u Šibeniku Milivoja Zenića:" Na taj način želimo izraziti zahvalnost tom našem prerano preminulom osnivaču kluba, izvanrednom prijatelju, sugrađaninu, velikom humanisti i velikom čovjeku. ", kazao je sinoć predsjednik šibenskih rotarijanaca Ranko Jadronja. Istaknuo je i kako je promicanje znanja najbolji put prema društvu znanja i podizanju razine znanja i kompetentnosti u društvu. "Samo nagrađivanje nije konačni cilj ove naše akcije, već je to promjena odnosa nabolje spram najbitnijih čimbenika budućeg društva znanja kojem teži Hrvatska. Rotarijanci su izvrsnost istakli kao svoju zastavu ,kao cilj s kojim skreću pozornost javnosti na to da bez izvrsnosti nema učinkovitog školstva ni društvenog napretka, a izvrsni su smjerokaz za sve ostale u društvu.", poručio je Jadronja.

Svoje fotografije za aukciju donirali su članovi šibenskog Foto kluba,a njihovom prodajom osigurano je 3 500 kuna. Organizirana je i bogata lutrija prihod koje je, kao i polovica cijene ulaznice za sinoćnji bal, namijenjen upravo akciji "Za šibensku izvrsnost".

Šibenski rotarijanci su se uz sve to i dobro zabavili uz grupu Oranž i specijalitete hotela Imperijal, a kolače su same napravile članice InnerWheel kluba iz Šibenika u kojem su supruge rotarijanaca. Od političara pridružio im se jedino Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten sa svojim suradnicima.

U akciji "Za šibensku izvrsnost" lani osigurana stipendija studentu dramskih umjetnosti iz Šibenika Jakovu Biliću. No to nije jedina aktivnost šibenski rotarijanaca. Prošlog proljeća je, posredstvom Rotary kluba iz Krakowa u tom poljskom gradu održana je prezentaciju radova s izložbe Međunarodnog dječjeg festivala. Prilikom posjeta kolegama u Krakovu šibenski rotarijanci su uspostavili veze Centra za skrb o djeci u Krakowu s Centrom za odgoj djece i omladine na Šubićevcu pa je stručna grupa iz Krakowa u rujnu ove godine posjetila taj centar. Šibenski rotarijanci su ovog ljeta bili i domaćini Hrvatskom Rotary campu u kojem su boravila djeca iz 12 zemalja svijeta kojima su pokazali ljepote Skradinskog buka, Skradina i Tisnog.

U kolovozu će, u sklopu razmjene Long term eXchange Rotary ,u Šibenik doći gimnazijalac Jan Sablich iz SAD - a, a zauzvrat će tamo boraviti jedan mladi Šibenčanina koji je izrazio želju za školovanjem u završnom razredu gimnazije u SAD - u. Rotary klub Šibenik financirat će Janu Sablichu zdravstveno osiguranje, đeparac i pohađanje tečaja hrvatskog jezika

Rotary klub Šibenik ponovno je osnovan je 1999 godine (prvi put je formiran davne 1928. godine) i to kao deveti klub u Hrvatskoj, a stoti klub distrikta 1910, u kojem su bili klubovi iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Od lipnja ove godine Hrvatska ima vlastiti distrikt 1913 koji broji 46 klubova i 1080 članova. Trenutno ima ima 27 članova. Inače, Rotary je svjetska organizacija osoba iz stručnog i poslovnog života posvećena humanim ciljevima i prepoznavanju i promicanju visokih etičkih načela kako u poslovnom tako i u privatnom životu

Iz kategorije: Vijesti