Datum objave: 03. Studeni 2011

Danas obilježavamo 67. godišnjicu oslobođenja Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradski odbor SDP , kao i svake godine, uputio je priopćenje za javnost u povodu sjećanja na 3. stuednog 1944. godine, kada je Šibenik oslobođen od fašističke okupacije. U svom priopćenju kažu:"Na današnji dan, prije točno 67 godina, 3. studenoga 1944., Šibenik je oslobođen od fašističke okupacije. Slobodarski i ponosan grad, prednjačio je tijekom  Drugog svjetskog rata  u narodnooslobodilačkoj borbi i  pružanju otpora fašističkim okupatorima  i njihovim slugama u nastojanjima da zagospodare ovim dijelom hrvatske zemlje.

     U tjednu u kojem slavimo blagdan Svih svetih i  Dušni dan i paljenjem svijeća se prisjećamo bližnjih, koji više nisu s nama, s dubokim poštovanjem odajemo počast i brojnim Šibenčankama i Šibenčanima  koji su se  u teškom i odlučujućem trenutku hrvatske povijesti svrstali uz antifašizam i sile pobjednice Drugog svjetskog rata. Upravo su u tim  danima udareni temelji slobode,  hrvatske državnosti i čvrstog antifašističkog  opredjeljenja. Zbog toga, oslobodioci Šibenika neće i ne smiju biti zaboravljeni.

Danas, na pragu ulaska u Europsku zajednicu, u kojoj je upravo antifašizam jedan od kamena temeljaca, s pravom smo ponosni na ulogu Šibenika i Hrvatske u njegovom nastajanju. Zbog toga slavni dani narodnooslobodilačke borbe, među njima i ovaj treći studenoga, koji je Šibenčanima nakon dugih ratnih godina donio slobodu, ostaju trajno zapisani u temeljima hrvatske države..

Ponosni  smo na našu antifašističku borbu, ponosni na  doprinos Šibenika u njezinoj konačnoj pobjedi! ", stoji u priopćenju GO SDP Šibenika. 
 

Iz kategorije: Vijesti