Datum objave: 29. Listopad 2011

Odabrano arhitektonsko rješenje za uređenje Poljane

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ocjenjivački sud za ocjenu radova pristiglih na natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga Poljana u Šibeniku od 52 rada pristigla na natječaj odabrao je najbolja rješenja za uređenje Poljane. Grad Šibenik otkupit će nekoliko radova koje će nagraditi i novčanim nagradama, a svi odabrani radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u ponedjeljak na konferenciji za novinare. Prvu nagradu i nagradu od 80 tisuća kuna dobili su autori Iva Dubovečak, Pavla Šimetin, Ivana Tutek, Izvor Simonović- Majcan i suradnica Katja Banaj, drugonagrađeni su prof. Miroslav Geng, Ivan Trutanić i njihov suradnik Stipe Kalajdžić, a nagrada iznosi 50 tisuća kuna, dok je za treće nagrađeno idejno rješenje zaslužan niz autora na čelu s prof. Nenadom Fabijanićem, a nagrađeni su s 31 tisućom kuna.

Podsjetimo, Grad Šibenik raspisao je još 4. srpnja 2011. g. natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga Poljane u Šibeniku, s petkom 14. listopada kao zaključnim danom predaje natječajnih radova.
Pravo sudjelovanja na natječaju imale su sve stručne osobe sa prebivalištem ili tvrtka sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.
Organizator i provoditelji natječaja je DAŠ, odnosno Društvo arhitekata Šibenik, kojeg zastupa njegov predsjednik mr.sc. Tomislav Krajina, dipl.ing.arh.
Članovi ocijenjivačkog suda su: Predsjednik Ocjenjivačkog suda Gustav Červar, dipl.ing.arh, dopredsjednik Ocjenjivačkog suda gradonačelnik Ante Županović, te članovi: Franko Vidović, zamjenik gradonačelnika grada Šibenika, prof.dr.sc. Zdravko Peran, dipl.ing.prom., Vjekoslav Ivanišević, dipl.ing.arh., dr.sc. Emil Špirić,dipl.ing.arh., i Miroslav Škugor, dipl.ing.arh, kao predstavnik Konzervatorskog odjela Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti