Datum objave: 18. Listopad 2011

Konačno: Otkrivanje spomenika Draženu Petroviću - 22. listopada

Diana Ferić
Diana Ferić

Spomenik Draženu Petroviću bit će, kako je i planirano otkriven 22. listopada ove godine, na njegov 47. rođendan. Radovi na  uređenju platoa kod  Sportske dvorane na Baldekinu, na kojem će biti postavljen Draženov spomenik biti će ne vrijeme završeni, priopćili su danas iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika. Svečanosti otvaranja bit će održana u subotu, u 11.00 sati, a spomenik će otkriti Draženova majka, Biserka Petrović. Autor spomenika je kipar Kažimir Hraste. Izliven je u Ljevaonici Ujević koja će spomenik  transportirati i nadzirati njegovo postavljanje.
Istog dana bit će otvorena i  Draženova spomen soba u stanu obitelji Petrović u Preradovićevoj ulici na Bualima. Spomen soba je svojevrstan odjel Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović iz Zagreba. Soba je ostala netaknuta, onakva kakvu je slavni košarkaš ostavio, dok  se u ostatku stana  nalaze eksponati, te prostor za projekcije u kojem bi se prikazivali isječci iz Draženove karijere.
Projekt izgradnje spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u 2. fazi predviđa izgradnju košarkaškog igrališta, uređenje trga ispred igrališta na kojem je postavljen spomenik te parkirališnog prostora ispod igrališta.
Dražen Petrović rođen je u Šibeniku 22. listopada 1964. Bio je jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša  te je uvršten među 50 osoba koji su najviše pridonijeli Euroligi. Spada u red najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Smatra se predvodnikom vala europskih košarkaša u NBA.

Iz kategorije: Vijesti