Datum objave: 29. Rujan 2011

Zlatko Štrbinić: Zašto sam prešao u SDP

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika i nositelj Nezavisne liste, Zlatko Štrbinić Šona koji je, za javnost, potpuno iznenada prešao u SDP, o čemu smo pisali jučer, poslao nam je, kao što je obećao, odgovore na pitanja o razlozima tog poteza.

-Vaša odluka dogodila se pomalo neočekivano, posebno iz perspektive građana ali i medija. Zbog čega ste se odlučili na ovaj potez, jesu li skori parlamentarni izbori povezani s odlukom?

- Neočekivano ne može biti ni za koga tko zna moj svjetonazor. Ja sam bio i ostao socijalist. Točno je da su me ponukali parlamentarni izbori i katastrofalno stanje našeg društva. Krajnji je čas za promjene. Izborni sustav je takav da se ne može mnogo učiniti mimo stranaka.

- Smatrate li da su birači koji su prije tri godine glasali za Nezavisnu listu Zlatka Štrbinića sada na neki način prevareni i izdani?

- Politiku ne određuju politički folklor i taktike (načini), već strategija i djela. Ne odričem se ni jedne programske postavke Šibenskog građanskog foruma ni onoga što smo napravili. Budući da ŠGF nije stranka već građanska udruga, nismo mogli istaknuti listu. Bili smo prisiljeni ići s nezavisnom listom, a u Forumu su tražili da ja budem nositelj. Po kvaliteti naših članova, mogao je biti i netko drugi. Navedena i druga ograničenja potkrijepila su moju odluku o učlanjivanju u SDP.

- Nagađa se da je Vaše nezadovoljstvo udrugom građana Šibenski građanski forum i neslaganje s Emilom Guberinom jedan od razloga Vašeg prelaska u SDP, koliko u tome ima istine?

Nema u tome istine ni potrebe za nagađanjima.

- Što očekujete od učlanjenja u SDP? Imate li pretenzije na neko od vodećih mjesta u gradskom ili županijskom odboru stranke?

Imat ću veće mogućnosti djelovanja, bez pretenzija za neko od vodećih mjesta.
 

Iz kategorije: Vijesti