Datum objave: 29. Rujan 2011

Dječji vrtić Žižula dobio moderne sportske objekte

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Prigodnim programom kojeg su izvela djeca iz dječjeg vrtića Žižula na Ražinama, svečano su otvoreni novouređeni sportski objekti u ovoj ustanovi. Malonogometno igralište s umjetnom travom te zatvorena polivalentna dvorana novi su objekti tog privatnog vrtića koji se prostire na 2 tisuće kvadrata.
„Trideset godina traje moj put kao odgojiteljica, a od samih početaka bio je upućen prema sportskih sadržajima. Kad sam postala privatnica, ideja se sama razvijala, a 2005. godine krenuli smo s integriranim sportskim programima koje nam lokacija vrtića na Ražinama dozvoljava“, kazala je ravnateljica Zorana Ivić i objasnila namjenu sportskih objekata: „Igralište i dvorana koristit će se svakodnevno. Sport je osnovna misao vodilja, cilj je bio sportske programe za djecu integrirati kroz igru i učenje, no ovdje će se održavati i predstave te igrokazi“, kazala je Ivić i dodala kako će oba objekta biti ponuđena na korištenje udrugama i klubovima u poslijepodnevnim i večernjim satima. Prostore vrtića „Žižula“ već koriste članovi plesne udruge „Sjene“ i hapkido klub „Atomik.“
Inače, vrtić „Žižula“ ima šest podružnica po cijeloj županiji, a ovaj najveći, na Ražinama, pohađa 80 djece. Otvaranje sportskih objekata upravo povodom Dana grada Ivić objašnjava svojom vezanošću za Šibenik i podsjeća kako je upravo u ovo vrijeme prošle godine otvorena podružnica „Žižule“ u Sitnom Donjem upravo s ciljem da predškolci u vrtić idu u domicilnim sredinama u kojima su rođeni i u kojima žive.

Na poziv ravnateljice  Zorane Ivić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Petar Baranović i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug nazočili su danas svečanom otvaranju novouređenih sportskih prostora u Dječjem vrtiću Žižula.

Iz kategorije: Vijesti