Datum objave: 20. Rujan 2011

Odsukana jedrilica na Jadriji

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Jerdilica "Maestral" koja je jučer oko 13 sati nasukana u plićaku uz plažu na Jadriji, uspješno je odsukana jučer u popodnevnim satima. Odsukavanje je obavila Emergensea mreža pomoći na moru. Unatoč valovima i vjetru ES baze Zadar i Milna stigle su na mjesto nesreće i u roku 45 minuta odsukale jedrilicu usprkos pličini i mrtvom moru. Jedrilica je bez i jednog oštećenja i bez prodora mora uspješno otegljena do Marine Mandalina i dignuta na dizalicu radi inspekcije koju će danas obaviti Lučka Kapetanija iz Šibenika. Fotografiju nasukane jedrilice poslao nam je Dragan Dešpalj iz poduzeća za poslove u nautici Alimar.

Objavljeno 19. rujna u 15 sati:

Jedrilica „Maestral“, dužine 14 metara, s posadom od četiri češka državljanina nasukala se danas oko 13 sati u plićaku uz plažu na Jadriji kod Šibenika. Nezgoda se dogodila prilikom privezivanja plovila na plutaču, pri čemu se jedrilica nasukala na dubini od jednog metra. Uzrok nasukavanja najvjerojatnije su visoki valovi koje je uzrokovao jak vjetar koji puše na cijelom šibenskom području, priopćila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Prilikom nasukavanja nitko od posade nije ozlijeđen, a očekuje se dolazak djelatnika tvrtke Alimar skiper sistemi iz Sukošana koji će odsukati plovilo.

Jedrilica je u vlasništvu tvrtke Alta Yachting iz Zadra, a zapovjednik i članovi posade bit će sutra ispitani u Lučkoj kapetaniji Šibenik kako bi se utvrdili uzroci nasukanja jedrilice.

Iz kategorije: Vijesti