Datum objave: 07. Rujan 2011

Horvatinčić u 10 godina počinio 30 prometnih prekršaja?

Diana Ferić
Diana Ferić

Tomislav Horvatinčić, koji je gliserom usmrtio dvoje talijanskih nautičara, u posljednjih je 10 godina počinio više od 30 prometnih prekršaja, mahom zbog prekoračenja brzine. Tvrdi to Anamari Laškarin, odvjetnica obitelji poginulih Talijana, pozivajući se na policijske izvore. DORH-u je podnijela podnesak u kojem apelira da se Horvatinčiću odredi pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, javlja HTV.

Horvatinčić na slobodi 16. rujna?

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku već je odbilo žalbu DORH-a na određivanje pritvora Horvatinčiću zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, no nije poznato je li na uvid tada dobilo i analitičko izvješće policije. Ako se utvrdi da postoje nove okolnosti, Horvatinčiću bi se pritvor mogao odrediti i prema toj osnovi. To bi značilo da zagrebački poduzetnik, kada mu za deset dana istekne jednomjesečni pritvor, ne bi mogao na slobodu.

Njegov odvjetnik Velimir Došen vjeruje da se to neće dogoditi. Sud je, kazao je, kad je o odlučivao o žalbi DORH-a, imao vrlo dobar uvid u njegovu kaznenu evidenciju i njegove prekršaje. Dok čeka odluku DORH-a, Horvatinčić bi mogao dočekati još jednu tužbu. Naime, odvjetnica Laškarin najavila je da će obitelj Salpietro tužiti Horvatinčića i podnijeti vrlo visok odštetni zahtjev, prenosimo s portala HRT -a. 

Iz kategorije: Vijesti