Datum objave: 07. Rujan 2011

Ribar na Kornatu našao ostatke NATO projektila?

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Policijska uprava šibensko-kninska od Ministarstva unutarnjih poslova zatražila je vještačenje ostataka eksplozivne naprave koju je u petak 2. rujna u tu policijsku upravu donio murterski ribar. „Ostatke eksplozivne naprave ribar s otoka Murtera našao je na sjevernoj strani otoka Kornata, dijelu koji nije opožaren tijekom tragedije iz 2007. godine“, kazala nam je glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor. Nije mogla potvrditi informaciju da se radi o dijelovima odbačenog aktiviranog NATO-vog projektila, dok vještačenje ne bude dovršeno, ne može se sa sigurnošću reći o čemu se radi.

Teoriji o bombi sklon je i jedini preživjeli vatrogasac kornatske tragedije Frane Lučić. On je izjavio kako je njegove kolege ubila bomba NATO-a odbačena nakon napada na Srbiju 1999. godine. Potvrđeno je kako su u vrijeme bombardiranja Srbije NATO zrakoplovi bacali su neiskorištene bombe u Jadran. U izjavi za medije prilikom obilježavanja 4. obljetnice kornatske tragedije ministar obrane Davor Božinović odbacio je teoriju o bombi. „Nemamo nikakvih indicija da je ovdje bila riječ o eksploziji neke bombe. Stvar je na sudskim instancijama i vjerujem da će postupak dovesti do odgovora na pitanja odgovornosti te kako će se rasvijetliti okolnosti u kojima se sve dogodilo“, kazao je tada Božinović.
Hoće li ovaj prolazak murterskog ribara baciti novo svjetlo na istragu i potvrditi priču Frane Lučića znat će se nakon vještačenja u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Iz kategorije: Vijesti