Datum objave: 29. Kolovoz 2011

Sin poginulih Talijana: Horvatinčićev brzojav sućuti nisam ni pročitao

Diana Ferić
Diana Ferić

"Život mojih roditelja nema cijenu. Ne postoji iznos kojim bi se mogao platiti njihov život. Znam da je bogat. Možda bi trebao izgubiti svu svoju imovinu koju ima, podijeliti je nama i u humanitarne svrhe.", izjavio je, kako prenosi Jutarnji list  Federico Salpietro, simpatičan i vrlo drag mladić iz Padove koji je prije dva tjedna zauvijek izgubio svoje roditelje Francesca i Marineldu. Na njihovu jedrilicu Santa Pazienza 16. kolovoza naletio je gliser Tomislava Horvatinčića i usmrtio ih na mjestu. "Trebao bi izgubiti sve. Tada bi se našao u situaciji u kojoj se sada nalazimo sestra i ja. Tada bi on morao početi novi život. Život kakav moja sestra i ja, bez naših roditelja, upravo počinjemo - kaže ozbiljno taj mladi menadžer Diesela. i dodaje kako je stvar oko moguće odštete u rukama odvjetnika obitelji Salpietro, prema pisanju Jutarnjeg lista 

O Horvatinčiću nije želio razgovarati. Kaže da prema njemu nema nikakvih osjećaja. Zna da je Horvatinčić poslao njegovoj obitelji telegram sućuti, no Federico ga nije imao snage pročitati. Nikakvu novčanu ponudu od Horvatinčića nije dobio, piše jutarnji.hr.

Nada se da će sudski proces biti pravedan te da će konačni sud biti upozorenje svima koji se neodgovorno ponašaju na moru. To mi govori u trenutku kad se u Hrvatskoj saznaje da Horvatinčićev gliser tri godine nije bio registriran.

Iz kategorije: Vijesti