Datum objave: 26. Kolovoz 2011

Kapetan Lakoš tvrdi: Odvjetnica Laškarin ne govori istinu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Janez Lakoš,  lučki kapetan u Šibeniku tvrdi da  nije točno da je Lučka kapetanija odbila dati radarsku snimku  odvjetnici djece Talijana  poginulih u pomorskoj nesreći kod Primoštena za koju se osnovano sumnja da ju je skrivio kontroverzni poduzetnik Tomislav Horvatinčić  kako je to ona izjavila novinarima. "Odvjetnica Laškarin je bila kod nas i pregledala svu dokumnetaciju, a radarska snimka se nalazi u spisu Državnog odvjetništva gdje ju je mogla dobiti na uvid", kazao nam je danas Janez Lakoš. Po njegovom mišljenju oko  nesreće u kojoj je nedužni bračni par izgubio život pletu se nepotrebno različite priče dok se  zanemaruje  ono što je u ovom slučaju najveći problem, a to je  nepoštivanje pravila o ozbjegavanju sudara na moru. 

Neki su mediji  prenijeli su da odvjetnica nije mogla tri dana dobiti uvid u dokumentaciju o nesreći, a dobila ju je, kako nam je ispričala, tek u utorak, nakon što je izvršila veliki pritisak na Kapetaniju što Lakoš opovrgava. "Bio je dogovoren sastanak s kapetanom Janezom Lakošem, mi smo došli u petak u Šibenik zajedno sa sinom preminulih, a radi čega je on produžio boravak u Hrvatskoj. Ujutro prije sastanka, međutim, obaviješteni smo da ne dolazimo, da nećemo dobiti uvid u dokumentaciju, a dan prije nam je rečeno da postoji radarska snimka i da će nam biti dana", kazala je za Index Laškarin.

Odvjetnica je dokumentaciju zatražila od istražnog suca Branka Ivića, no on se do 1. rujna nalazi na godišnjem odmoru. Danas će, kaže, kontaktirati Državno odvjetništvo. 

Iz kategorije: Vijesti