Datum objave: 09. Kolovoz 2011

Obitelj Bilić traži da se supruga i otac Dragana Paravinje ispitaju u Hrvatskoj

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Opunomoćenik obitelji nestale Antonije Bilić, Vinko Ljubičić, danas je, nakon saslušanja trojice svjedoka najavio mogućnost da od suda zatraži da se supruga i otac Dragana Paravinje, umjesto u Srbiji ispitaju u Hrvatskoj. „To je želja obitelji Bilić, a sudac u Šibeniku puno bolje poznaje spise od zamoljenih sudaca u Srbiji koji se primarno ne bave tim postupkom. Stoga bi bilo prihvatljivije da se ispitivanje obavi u Hrvatskoj“, kazao je Ljubičić koji je jučer najavio iznošenje novih elemenata u istrazi, no danas je tek kazao da se još radi na iznošenju novih dokaza, i najavio da će ih ovih dana prezentirati Državnom odvjetništvu. No, istaknuo je da  postoji mogućnost da na temelju tih novih dokaza od suda zatraži ponovno ispitivanje Dragana Paravinje, što je obitelj Bilić opetovano tražila.

Istraga se širi na slučaj ubojstva srpske novinarke?

Dodao je kako je obitelj Bilić uložila prigovore na predistražni postupak i dalje smatraju da su učinjeni određeni propusti.  „Obitelj ne može prijeći preko činjenice da se prava boja kabine kamiona toliko dugo nije mogla utvrditi“, priznao je Ljubičić.
Vezano za istragu o ubojstvu srbijanske novinarke Radislave Vujasinović, koje se ovih dana dovodi u vezu s Paravinjom, Ljubičić ističe da obitelj nema ništa protiv toga da istraga krene i u tom smjeru. „To ne može utjecati na tijek ovog postupka, neka se istraži sve.“

„Ništa nema smisla dok ne otkriju što se dogodilo Antoniji“

Nakon svjedočenja i izlaska odvjetnika, novinarima se obratila Ana Bilić, sestra nestale Antonije.“Ovaj sudski proces, dok se ne utvrdi potpuna istina i potpuna sudbina moje sestre, nema smisla. Moramo saznati što se dogodilo mojoj sestri, a dok se to ne dogodi, mi ne odustajemo i samo idemo naprijed. Tražimo potpun tahograf i svu dokumentaciju koju je dosad prikupila hrvatska policija. Radimo na proširenju istrage i nećemo odustati dok se ne utvrdi prava istina o mojoj sestri, rekla je Ana Bilić koja je sa sestrom Katarinom u obližnjem kafiću čekala kraj današnjeg ispitivanja.
Na sudu u Šibeniku u nastavku ispitivanja svjedoka u slučaju Paravinja danas su ispitana tri svjedoka iz Drniša koji su vidjeli Antoniju kako ulazi u kamion i konobarica iz ugostiteljskog objekta gdje je Paravinja boravio spornog dana. U protekla dva tjedna zamolbenim putem na drugim sudovima ispitan je vozač koji je preuzeo kamion od Paravinje i vlasnik tvrtke u kojoj je Dragan Paravinja radio. Sutra će sud ispitati dvije Antonijine kolegice iz škole. Dosad je ispitano 10-ak svjedoka od predviđenih 16 pa bi ovaj dio postupka mogao biti dovršen već kroz nekoliko dana.

Paravinja ne radi probleme u zatvoru

Odvjetnik Dragana Paravinje Branko Baica potvrdio je da iz Srbije nije stigao zahtjev za proširenjem istrage vezano za ubojstvo novinarke. „Ukoliko zahtjev stigne na šibenski sud,  sudac će odlučiti hoće li se o njemu raspravljati i ispitati Paravinju na tu temu.“ Baica dodaje kako sud u ovom trenutku ne može Paravinju ponovo ispitati vezano za Antoniju Bilić jer se nisu pojavili novi momenti u istrazi. Potvrdio je da su supruga i otac Dragana Paravinje zatražili dozvolu za posjet,  međutim, to im ne može biti odobreno dok nisu ispitani u Srbiji.
Baica je posjetio svog klijenta u zatvoru: „Osjeća se dobro, čuvari u zatvoru se ne žale na njega, a ni on sam nema posebnih prigovora“, kazao je, dodavši kako Paravinja, kao i bivši premijer Sanader, nije sam u čeliji već mu je dodjeljen cimer, zbog napučenosti šibenskog zatvora.

Iz kategorije: Vijesti