Datum objave: 03. Kolovoz 2011

Otkad se plaća ulaz na pučku feštu?

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Zbog nekoliko upita i komentara čitatelja o sinoćnjoj fešti na otoku Krapnju, posebno vezano za činjenicu da se ulaz na feštu naplaćivao 20 kuna, što dosad nije bila uobičajena praksa, za objašnjenje smo zamolili  jednog od organizatora ovogodišnje fešte, predsjednika vijeća Mjesnog odbora Krapanj Milu Jarama.
„Troškovi organizacije programa su veliki i iz godine u godinu sve veći. 65 tisuća kuna potrebnih za organizaciju ne možemo namaknuti iz mršavog mjesnog proračuna pa smo prisiljeni prodavati ulaznice za ulazak na otok“, kaže Jaram i tvrdi da se ulaz na feštu naplaćuje već nekoliko godina. Dodaje kako prethodnih, kao ni ove godine, od ulaznica nisu uspjeli isplatiti troškove organizacije i završili su u tradicionalnom minusu.
Ove godine je postignut dogovor između Mjesne uprave Krapnja i Gradske uprave da će prijevoz brodom za posjetitelje biti besplatan, Grad je platio troškove prijevoza redovnim brodom „Spužvar“ i privatnim brodom koji su vozili od 18 sati do 6 ujutro, a, prema dogovoru, organizator će na ulazu u brod naplaćivati ulaznice za feštu.
Prijašnjih godina se ulaznica za feštu zvala „karta za brod“ pa vjerojatno zato nije izazivala toliko komentara posjetitelja koji su nekako morali prijeći 300 metara morske udaljenosti od Brodarice do Krapnja. Unatoč ulaznici od 20 kuna, najniži hrvatski otok je sinoć tonuo pod svom silom posjetitelja koji su se tamo nagurali kako bi poslušali koncert Marijana Bana i benda Diktatori i šibenskog DJ-a Miku.
 

Iz kategorije: Vijesti