Datum objave: 19. Srpanj 2011

Večeras na Poljudu derbi između Hajduka i Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog gostotavnja nogometaša Barcelone u povodu proslave 100. rođendana Hajduka nogometaši  Šibenika večeras na Poljudu igraju protiv domaćina Hajduka u prvom kolu !. HNL otvarajući  novu prvoligašku sezonu. Iako su domaćini favoriti, pomoćni trener Goran Tomić nada se kako bi domaćinima ipak mogli pomrsiti račune. "Nadamo se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ekipa je odlično tjelesni i fizički pripremljena, napravili smo odlične pripreme i mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu“, kaže  Tomić. Ističe kako je Hajduku, koji je uz Dinamo najbolja hrvatska ekipa, u euforiji jer im je  došao  novi trener, novi igrači pa smatra da je to  i neka šansa za Šibenčane.

Većina igrača Šibenika nikada nije igrala pred puno gledatelja, što se očekuje večeras na Poljudu. Tomić smatra kako to ne bi trebao biti problem: „Iz osobnog iskustva znam da kad prođe zagrijavanje i tih desetak – 15 minuta da se jednostavno zaboravi na publiku. Najvažnije je da je ekipa odlično fizički pripremljena, tako da ćemo trkački sigurno parirati Hajduku. To je zalog optimizma. Naravno, i rezultati u pripremnom razdoblju. Igrali smo tri – četiri utakmice s kvalitetnim protivnicima, za razliku od Hajduka koji je, mislim, igrao samo jednu tešku utakmicu. Mi znamo na čemu smo, a Hajduk je svoje pripreme odradio u Austriji, dakle druga klima je bila, a mi na Šubićevcu po velikim vrućinama tako da su se igrači privikli i na to. Stvarno vjerujemo u povoljan rezultat.

Optimist je pomoćni trener i kad su u pitanju očekivanja u novoj sezoni: „Mislim da možemo dosta jer je ekipa ostala na okupu. Osim Alispahića kostur ekipe ostao je isti. Po meni je najvažniji start. Da se ne dogodi kao u prošloj sezoni kad se loše startalo pa je onda te bodove teško nadoknađivati. Međutim, ako u četiri – pet kola osvojimo određenu količinu bodova ekipa će dobiti na samopouzdanju i mislim da možemo dosta napraviti u ovom prvenstvu“, završio je Tomić.

 

Ovo će prvensstvo biti vrlo neizvjesno i zanimljivo jer je na kraju iz Prve lige ispalo čak pet momčadi. Šibenčani u njega ulaze s mladom ekipom jer ih je na kraju prošlog prvenstva napustilo nekoliko iskusnih igrača. 

Hajduk i Šibenik igraju u 20 sati. 

Iz kategorije: Vijesti