Datum objave: 13. Srpanj 2011

Dogodine na magnetsku rezonancu u šibensku bolnicu

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Ministarstvo zdravstva odobrilo je osam milijuna kuna, iznos za nabavu uređaja za magnetsku rezonancu Općoj bolnici u Šibeniku. Dosad su pacijenti u Šibensko – kninskoj županiji preglede magnetskom rezonancom obavljali u Poliklinici Vita, o svom trošku ili o trošku HZZO-a ukoliko su hospitalizirani u Općoj bolnici Šibenik.
„Vanjski“ pacijenti s uputnicom imali su ograničene mogućnosti, liste čekanja su bile ogromne i pacijenti su se morali maltretirati odlaskom u Gospić, Zadar i Split na pregled. Od sad će svi pacijenti s važečom uputnicom pregled moći obaviti u šibenskoj bolnici. Ravnatelj OB Šibenik Željko Burić kazao je da se na nabavljanju uređaja radilo više od godinu dana, a na prošlotjednom sastanku s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem odlučeno je da se bolnici dodjele sredstva i krene u postupak nabavke uređaja. „Dobili smo odobrenje HZZO-a, a ponudili smo im poseban model po kojem ćemo jedan dio stečenog prihoda od obavljenih pregleda koristiti za otplatu uređaja kroz određeni broj godina. Dužina otplate ovisit će o broju obavljenih pregleda. Nakon otplate vrijednosti uređaja i prostora u kojem se on koristi, uređaj će postati vlasništvo bolnice“, objašnjava Burić sistem kupnje i najavljuje skorašnje raspisivanje javnog natječaja.
Uređaj će biti smješten u prostorima bivše praonice u poliklinici, ima svoj zaštitni kavez pa nema opasnosti od zračenja.
Burić ističe kako bi prvi pacijenti mogli početi koristiti novi uređaj početkom iduće kalendarske godine, kad bi on trebao biti dopremljen, montiran i spreman za upotrebu.
Uređaj za magnetsku rezonancu u šibenskoj bolnici moći će u osmosatnom radnom vremenu obraditi osam pacijenata, procjenjuje ravnatelj Burić.
 

Iz kategorije: Vijesti